EUROPEAN ART GALLERY 56 Loc pe harta

str. Regina Maria, nr.18, sector 4, București
0314368644
http://www.eagallery.ro

European Art Gallery prezintă pe scena galeriilor bucureștene un proiect înnoit și haine pe măsură. Radu Boroianu, Mihai Covaci își dedică priceperea și pasiunea unei soluții speciale de anticariat pentru artele plastice și decorative europene dintre secolele XVI și XX în care primează autenticitatea, unei serii de expoziții ce ambiționează să readucă în interiorul culturii românești, artiști de renume stabiliți definitiv în străinătate (ca Michael Lassel, Nicolae Maniu), unui laborator de expertiză ce adaugă ochiului experimentat al specialistului o cameră Nir Color de re-flectografie pentru razele ultraviolete și infraroșii, un sistem de analiză al compoziției minerale a substanței picturale sau sculpturale pe baza razelor X, celebrul Niton, și printr-un parteneriat, l-aș numi mai în glumă, mai în serios strategic cu deja cunoscutele clinici Sanador ce va adăuga rezultatul unei radiografii. Iar dacă acest laborator este o premieră absolută în arta românească (precedentele, muzeale, fiind dedicate doar patrimoniului muzeal sau arhitectural), același lucru poate fi spus și despre atelierul de restaurare pictură și arta lemnului, în care travaliul restauratorilor va putea fi urmărit în direct de către cei interesați.

Aș mai adăuga despre galerie doar o informație și anume că parteneriatul cu Sanador, va face ca, odată cu deschiderea unităților spitalicești de înalt nivel din strada Sevastopol să inaugurăm la rându-ne în spațiile lor dedicate socializării o altă galerie de artă de data aceasta pentru pictura contemporană românească.

Expoziție de Artă Europeană

19:00 - 04:00
arta plastica

Expoziția de Artă Europeană prezintă publicului NAG lucrări din galeria permanentă, pictură din secolele XVII - XIX, pictură flamandă, italiană, franceză. germană și școala rusă, și, de asemenea, piese de mobilier din secolul XVIII