GALERIA ANCA POTERAȘU 18 Loc pe harta

str. Plantelor 56, București
+40744 342 944
anca@ancapoterasu.com
http://www.ancapoterasu.com

Galeria Anca Poteraşu  este un spaţiu dedicat artei recente şi contemporane, care se concentrează  pe susţinerea şi promovarea iniţiativelor artistice şi a proiectelor curatoriale româneşti .
Anca Poteraşu a inițiat în 2009 proiectul spaţiului alternativ Little Yellow Studio, aducînd o notă personală expoziţiior de grup şi tematice, a performance-urilor , întîlnirilor şi discuţiilor interactive. 
În mai 2011,  galeria s-a mutat într-o locaţie nouă,  pe strada Plantelor într-un fost han  de inceput de secol XX, moment care a marcat o trecere de la o formulă alternativă la una oficială, de la un proiect studio la unul de galerie.
Galeria Anca Poterașu reprezintă artişti de la nume de notorietate  pînă la artişti tineri  pe care îşi propune să îi introducă în circuitul artei internaţionale.  
Adriana Jebeleanu, Dan Raul Pintea, Donald Simionoiu, Eeva Kukoonen, Gheorghe Rasovszky, Lea Rasovszky, Zoltan Bela.







Eveniment NAG

Mindstream

19:00 - 04:00
instalație

artist: Dan Raul Pintea

"Utilizînd conceptul de ”mindsteam” pentru descifrarea mitologiei personale, artistul Dan Pintea  propune  analizarea  etapelor vieții precum și conștientizarea lor.  Folosind o serie de imagini standardizate, artistul investighează diferențele și asemănările ce apar în fiecare ciclu al vieții.
Conceptul de ”mindstream” provine din filosofia Budistă, definind procesul continuu de conștientizare a existenței prin expunerea unor momente cheie. Ideologia a fost interpretată de filozoful german Herbert V. Gunther ca și un complex dinamic între mental și material. De asemenea, conform acestei tradiții spirituale, existența umană este divizată în perioade a cîte șapte ani.
Instalația lui Dan Pintea ilustrează / materializeză filosofia ”mindstream” prin expunera unor desene, reproducerii unor fotografii reprezentative celor patru cicluri trăite pînă în momentul de față. După o simplă analiză a trecutului personal, artistul a observat cum schimbările majore din viața lui se întîmplă cu acuratețe la fiecare șapte ani. Primul nivel este reprezentat de intervalul 0 – 7 ani. La finalul acestei etape părinții lui l-au transferat la o școală nouă. Al doilea ciclu a avut loc în intervalul 7 - 14 ani finalul acestuia este marcat de o nouă mutare. De data aceasta părinții au decis să îl transfere la școala de arte. La finalul acestui cliclu este realizată o schimbare majoră, decizia influențînd parcursul întregii vieți a omului Dan Pintea ce are să devină artistul. A treia etapă se desfășoară între vârsta de 14 -21 de ani iar ultimul ciclu este marcat de perioada 21 -28 de ani cînd artistul se mută într-un al oraș începînd o viață nouă. Reprezentările acestor niveluri pot fi văzute ca o încercare de ”regasire” a sinelui." Ioana Stan