GALERIA STUDIO KORUNK 9 Loc pe harta

str. G-ral Eremia Grigorescu 52, Cluj-Napoca
0745289928
http://www.korunk.org

Galeria Korunk, înfiinţată în 1973 de către redacţia revistei culturale Korunk, este o galerie nonprofit, care şi-a cîştigat reputaţia în ultimele decenii prin valoarea lucrărilor expuse, marcînd cariera unor artişti importanţi încă de la debut. Galeria Korunk Studio este varianta nouă a galeriei, şi funţionează în locaţia actuală din 2010, dorind să prezinte artişti tineri, debutanţi şi artişti consacraţi care gîndesc într-un mod inovator.


Eveniment NAG

5 ML TESTOSTERON

19:00 - 04:00
arta plastica

vernisaj / opening 19h00
artist: Laurențiu Ridiche
curator: Szabó András

Proiectul 5 ml testosteron cuprinde trei etape care se derulează pe o perioada de patru ani. Punctul de plecare al proiectului se regăsește în filmul denumit 5 ml testosteron, realizat în 2007. Inserţia într-o anumită conjunctură, pentru a-i schimba fluxul banal într-unul cu intenție artistică, este modalitatea la care recurge filmul. Proiecția poate fi luată și ca statement al expoziției.
Performanța şi respectiv recunoaşterea internaţională, este numitorul comun al paralelei artist-sportiv, ce o aduce în discuţie seria de fotografii din 2009 cu titlul Proba la bară. Ceea ce aduce în atenţia noastră proiectul, este trişarea (sau o anumită frumuseţe, supleţe a trişării, a greutăţii cartografierii sale) în atingerea performanţei, reprezentată prin focalizarea pe soluţia testosteronului.
Ultimul nivel este o recuperare a acelei pasiuni față de real ce caracterizează secolul xx, după cum sesiza Alain Badiou, dar și o interogare a continuității anumitor linii sub care se află arta contemporană, care prin tinderea către perfecționare atinge monstruozitățile simbolizate prin reprezentarea culturiștilor: culturiștii ca metafore ale supraoamenilor, perfecțiunea care prin nefiresc se încarnează în repulsie. Dupa cura cu mediile tehnologice, am căutat medii tradiționale pe care să le reinvestesc cu noi subiecte, astfel am regasit în pictura pe sticlă un mediu nedefrișat, nedecontextualizat, supus prejudecăților. Cînd spui pictură pe sticlă, automat ai in minte icoana. Am incercat să rup această relație simbolică care se creează între mediu și subiect, printr-o reeditare a desacralizării realizate prin inversarea spiritualului cu materialul grotesc, teluric al cărnii, al realității vulgare – culturiști maneliști care par să reflecte cel mai bine spiritul vremii din contextul românesc, definind identitatea românească actuală.