HOME MATASARI 29 Loc pe harta

str. Mătăsari 17
0723274436
http://facebook.com/home.matasari

Mătăsari 17  este un proiect creat de tineri pentru tineri. Proiectul aflat în spatele poveștii Mătăsari17 își dorește să promoveze o alternativă de petrecere a timpului liber prin artă și cultură. Pornit la inițiativa lui Iulian, casa găzduiește 7 artiști permanent, și zeci de alți entuziaști la fiecare eveniment creat special pentru ei. La întrebarea de ce este nevoie de această casă, raspunsul este pe cît de evident pe atît de necesar.. Povestea Mătăsari 17 a apărut în contextul în care mediul urban a uitat să ofere un spațiu în care să resimți atmosfera de “acasă”, în care este nevoie de o inițiativă care să creeze comunități în jurul ideilor și initiațivelor civice culturale și  nu numai.
Astfel, prin intermediul acestui loc, mulți tineri pot avea propria expoziție foto, sau primul concert, să nu uităm de prima proiecție de film sau prima piesa de teatru de apartament. Atmosfera creată în casă dă naștere și întreține multe idei bune și proiecte frumoase.
Lista activităților desfășurate cuprinde seri de poezie, de teatru, de folk, proiecție de film, întîlniri tematice, și este tot timpul deschisă la noi și noi propuneri.






Eveniment NAG

DUSK IN THE WIND

19:00 - 04:00
BD/street art

artist: OTHER (Derek Mehaffey)

Derek Mehaffey aka Other aka Troy Lovegates este un street artist canadian, în prezent locuind în Buenos Aires, Argentina. A făcut cunoștiință cu street art-ul din întîmplare, în timp ce practica skateboarding în anii ‘80, sub forma unor desene, mesaje și taguri realizate cu spray paint sau oil sticks, prin zone obscure și misterioase frecventate de skateboarderi, în spații urbane dezafectate, unde acesti “outsiders” puteau să se simtă “acasă”, în afara societății care ii marginaliza și care-i privea cu condescendență. În aceste zone, Other a descoperit pentru prima dată diferite mesaje lăsate de “hobos”, oameni fără casă, în permanență în mișcare din oraș în oraș, lăsîndu-și amprenta și mesajele pe pereți, pe trenuri marfare, constituînd, involuntar, o noua artă americană “folk”. În această lume, sub aceste influențe, Other a început să picteze pe pereți, pe trenuri, din Canada, prin SUA, pînă jos în Mexic, precum și în numeroase orașe din Europa, America de Sud, Asia, Africa.
Desenele sale au început să crească ca niște buruieni, în umbra pereților și trenurilor, pînă au pus stăpînire totală pe viața sa. Dupa 23 de ani de activitate, lucrarile sale pot fi gasite pe pereți și trenuri din întreaga lume, precum și în galerii și în colecții particulare.

Planul său este de a face o serie de lucrări și o pictură murală despre rădăcinile sale canadiene, despre comunități de “hobos” care “migrează” dintr-un oraș în altul, despre trenuri marfare, semne, mesaje, despre o lume cu o istorie veche de 300 de ani, istorie nescrisă, transmisă din gură în gură la lumina focurilor de tabără, în sunetul monoton al trenurilor, cu o sticlă de bere în mînă...Aproape un basm, care s-ar traduce în forma unei colecții de desene și a unei picturi murale.
Other călătoreste fără prea multe bagaje, doar un back-pack, un sac de dormit, instrumentele de desenat, și un bagaj greu de amintiri, pe care ar dori sa le impărtășească sub forma acestei expoziții / proiect, și cu oamenii din București.

http://www.flickr.com/photos/other/

expoziția "Dusk in the wind" este un proiect special produs de NAG
mulțumim {zwei} pentru surpriza delicioasă care vă așteaptă în seara deschiderii expoziției OTHER "Dusk In The Wind"
www.zwei.ro