PATRUDOUAZECI IAP 39 Loc pe harta

str. Lipova 34, București
http://www.patrudouazeci.ro

Asociația patrudouăzeci IAP este o organizație non-profit concepută a fi o platformă independentă de artă și cultură contemporană. patrudouăzeci încurajează și promovează producțiile din zona experimentală a artelor vizuale și ale muzicii electronice sau instrumentale.

Eveniment NAG

Noaptea Stiinței în Muzeul Electro-Tehnic

19:00 - 04:00
multimedia

PARAZITgaraj / FRR 
artiști: Claudiu Cobilanschi & Ștefan Tiron

"Muzeul Electro-Tehnic" este o instituție profund FRRistă. Este una din cele mai vitale și cele mai puțin apreciate la ora actuală din țară. Asistăm la o nouă epopee a crizei carburanților, a scumpirilor perpetue, a lipsei unor alternative energetice accesibile, a lipsei de fonduri pentru cercetare, la marea tragedie a dotării inadecvate. ParazitGaraj în Muzeul Electro-Tehnic cîntă surd epopeea electrificării, slavînd fulgerele și strălucirile luminii artificiale care ar trebui să fie la îndemîna tuturor și pe intelesul tuturor. Din păcate ne-am obișnuit și ne-am răsfățat prea repede cu șocul viitorului. Revoluția Tehnologică este urmată acum de o lungă Noapte a Științei. Folosim telefoanele mobile dar nu prea înțelegem cum funcționează și cum pot fi root-ate. A venit vremea să aflăm de unde vin componentele de bază din calculatoarele noastre și vrem să știm care este destinul becurilor arse. 

Brigada FRR are întotdeauna ca obiectiv formarea prin forțe proprii în rîndul oamenilor pe baza celor mai noi descoperiri științifice și tehnice, a unor profunde convingeri materialist-știintifice locale, despre viață, natură și societate. Ne intereseaza rolul savantului român, etologia captivității, simțuri versus bun simț, manual despre răni prin împușcare, viziunile politice despre ecologie, scientismul, eternul feminin, civilizația montană, calibrare decalibrare, există o psihologie a alimentației?, informații despre catastrofele ecologice care nu își gasesc loc în presă, agricultura la limita aridității, solomon marcus despre semiologia cotidiană, ilustrarea unor limite fizice, aprecieri asupra infecțiilor sociale, catastrofologie, animalele și cutremurele de pămînt, critica \\\\\\\"prietenilor\\\\\\\", istoria geniilor... americane, cercetări clinice și experimentale privind bătrînețea, cazuri de contrabandă – Interpolul intră în acțiune, ideologie anti-capitalism, adolescența prag între vîrste, istoria romanțată a escrocheriei românești – vînzătorii de iluzii, halucinanta aventură a stupefiantelor, revoluția burgheză din țările de jos sau fundamentarea istorică a ideologiilor liberale, argumente științifice din științele naturii în sprijinul ideologiilor social-democratice, Alexandru Mironov, despre traforaj - activitate-hobby a oamenilor muncii, pozitivismul, îndrumări despre comportament în cadrul colectivului, etica socialistă, sfaturi pactice despre colegialitate și prietenie, despre federația română de popice, noxe profesionale, progresul societății ne obliga!, istoria secretomaniei, leneșul și lenea, fumul și afumarea, cel mai usturat ardei din București, sînteți o femeie sănătoasă?, de toate pentru toti turiștii!, despre practicile yoghiste și adevărul lor, profilaxie și recuperare, factori de risc, siguranță, prevenția îmbătrînirii precoce, Binele și Răul, file din istoria colonialismului, utilitarismul, vizunea spionajului tehnologic WWII versiunea britanică, Oppenheimer părintele bombei nucleare și anti-ameri-comunismul lui, tehnologii împrumutate de la animale, entomologie practică, un sprijin original pentu cei care au proiecte în Franța, Italia Posibilă, spionaj militar în războiul rece, În afara Timpului - experiment științific din anii 60, miracolul japonez și secretele lui, perspective și simetrii în artă și tehnologie, contraspionaj și furt de inteligență în Occident, știința românească în acțiune, (lista continuă).
http://aerobix.blogspot.com
OO:\\boot_ (infinit:\\boot_)

19:00 - 04:00
expoziție

expoziție
artist: Alexandru Vasiliu
OO:\boot_ este prima expozțtie personală a lui Alexandru Ștefan Vasiliu. o expoziție neconventională, ce constă în principal din desen și colaj pe hîrtie albă care îmbracă două încăperi mari, concepută sub formă de wallpaper drawings (desene pe tapet). 
Instalația a fost realizată pe un suport dificil, coli mari, A2, de hîrtie albă, fiind permanent supusă unor transformări neprevăzute. Datorită materialului atipic pentru o expoziție de debut, OO:\boot se plasează în zona artistică experimentală. 
Universul imaginar desfășurat pe arpoximativ 60mp este unul deopotrivă decorativ și narativ, chestionînd probleme profund umane și general valabile: condiția omului în raport cu o lume fie anorganică, fie complet tehnologizată.
Lucrarea lui Alexandru Vasiliu se structurează pe o serie de binoame precum: organic / anorganic, rațional / irațional, infinit ț limitat, relativ ț absolut, prefect / imprefect; o înșiruire de concepte aflate în antiteză, ce sînt redate și codate cromatic în desenele lui Alexandru Vasiliu.
organizatori: Crenguța Teler și Mihai Negru
Eveniment NAG

JAM SESSION

19:00 - 04:00
muzica/concert

artiști: Rufi, Nava Spațială (Miron Ghiu & Claudiu Cihăescu), Bad Sector (Sergiu Micu), Kapnobatai (Mihai Preda)