PELEȘ EMPIRE / Fabrica de Pensule 4 Loc pe harta

str. Henri Barbusse 59-61, etaj 1, Cluj-Napoca
pelesempire@gmail.com
http://www.pelesempire.com

PELEȘ EMPIRE este un proiect conceput de Katharina Stoever și Barbara Wolff fondat în 2005 în Frankfurt. Proiectul împrumută numele după castelul omonim din România aflat la poalele Munților Carpați. Spațiile din Cluj și Londra reproduc camere din acest castel care a fost construit între anii 1873 și 1914 care amalgamează stiluri arhitecturale diferite de la art deco, rococo la renaștere și gotic. Proiectul marșează pe acest concept al reproducerii camerelor din castel prin aplicarea unor imagini alb negru sau color ale acestora colate pe camerele în care se desfășoară. 
În ultimii 6 ani Katharina Stoever și Barbara Wolff au reprodus astfel 9 camere ale castelului în Frankfurt, London, Los Angeles, Antwerp, Basel, și Bremen organizînd peste 30 de expoziții în aceste spații.

THOSE WILD DAYS WERE DOGS

19:00 - 04:00
instalație

artist: Karl Orton
Instalația lui Karl Orton – Those Wild Days Were Dogs – este o reprezentare în joacă a unei nostalgii (i)realiste, o călătorie fantomatică pe un drum al memoriei, prin texte apropriate, imagini și obiectul ready-to-go, acuratețea unei gîndiri și reamintiri estetice neputînd să fie întru totul exactă, putînd să opereze într-un sistem vechi de semne epuizate care nu pot să refuze să funcționeze izolate de alte semne obosite și de un spectru cultural superficial, la modă, pe jumătate mulțumit. Lucrările lui Orton se subscriu amatorismului delicat, o pereche de pantofi albi își fac apariția în instalație, semnalînd nimic altceva decît o noutate accidentală reflectivă, astfel scenografia înălțînd abordarea disfuncțională a practicii lui Orton, sau bine purtată și practicată.