RECYCLE NEST 42 Loc pe harta

str. Icoanei 17
0771 136 780
recyclenest@gmail.com
http://www.recyclenest.ro

Galeria RECYCLE NEST a fost fondată în 2009 de doi artişti, Sorin Neamțu şi Bogdan Vlăduță. De la început, galeria şi-a propus să fie o platformă de dezbatere pe o scenă românească de artă insuficient reprezentată. Un alt motiv pentru care galeria a apărut a fost nevoia de a promova arta contemporană românească într-un context european pregătit să asimileze entități artistice existente în Europa de est. Galeria îşi asumă statutul de artist run space, expozițiile promovate fiind strict concluzia afinităților pe care cei doi pictori fondatori le au.

Breakable Structure

19:00 - 04:00
expoziție

artist: Mădalina Lazăr
curator: Olivia Niţiş
“Pornind de la pictură, Mădălina Lazăr descoperă valenţele colajului ca modalitate de expresie alternativă. Nu e un abandon al picturii, ci o rezolvare matură şi rafinată a unor căutari estetice şi conceptuale. Pătrundem, aşadar, într-un context aparent arid, cu o spaţialitate bine controlată, dincolo de rupturi şi de cîteva elemente din mediul uman concret, pentru că autoarea colajelor este interesată de un soi de recontextualizare suprematist-constructivistă. Preocuparea pentru redarea absenţei rămîne o constantă în acest traseu coerent, în favoarea geometriei şi a compoziţiei tridimensionale. Colajele Mădălinei Lazăr redau urmele sau fragmentele unei umanităţi, reprezintă acea absenţă care tranşează subtil, însă extrem de dur, starea de fapt a individiului contemporan. Blazat, rutinat, căzut în limitele neputinţei sale, omul îşi lasă amprentele vădit determinate de graniţele spaţiului în care se mişcă, preocupat doar de supravieţuire şi deloc de vieţuire.”
Olivia Niţiş

Eveniment NAG

Umbra şi copacul de fier

20:00 - 04:00
multimedia

artiști: Saşa-Liviu Stoianovici, Călin Torsan

Purtînd numele unei piese de pe albumul Omag al grupului NU & APA NEAGRĂ, acţiunea  audiovizuală propusă de Saşa-Liviu Stoianovici şi Călin Torsan este construită în jurul sunetului electronic (dublat de cel al clarinetului) convertit în imagine, cu ajutorul a diverse procesoare video.
Saşa-Liviu Stoianovici – artist vizual, preocupat în bună parte de sunet; format la Timişoara, trăieşte şi lucrează la Bucureşti şi Timişoara
Călin Torsan – muzician (interpret la clarinet, fluiere, mandolină) şi scriitor;  trăieşte şi activează în Bucureşti
Eveniment NAG

O noapte cu Bruce Baillie

20:00 - 04:00
film/video

artist: Bruce Baillie

Bruce Baillie este un cineast important al scenei experimentale din S.U.A. şi fondator al mişcării Canyon Cinema - platformă independentă de difuzare a filmului experimental şi de avangardă. Sub forma incipientă a unui cinematograf flotant, dar şi mai tîrziu, ca centru de închiriat filme, Canyon Cinema influenţează o serie de cineaşti americani (un exemplu în acest sens fiind George Lucas). Actualmente, Canyon Cinema este unul din principalii distribuitori de film experimental-independent din SUA.
Activ încă, avînd peste 80 de ani, Bruce Baillie a început acum cîţiva ani procesul de digitalizare a filmelor sale. În noaptea de 10 spre 11 iunie 2011, vă invităm să vizionaţi filmele cuprinse în primul său volum - e vorba de Tung, Mass for the Dakota Sioux, Valentin de las Sierras, Castro Street şi All My Life.

Saşa-Liviu Stoianovici şi Recycle Nest