STUDIO ARTE 45 Loc pe harta

str. Episcopiei 2 – 4
patricia_iteo@hotmail.com / olivia_nitis@yahoo.com
http://www.arte.com.ro

Studio ARTE este o galerie independentă coordonată de artista Patricia Teodorescu. Galeria este în același timp un spațiu expozițional și un loc al dialogului și al creației, un work in progress realizat cu participarea artiștilor, curatorilor, teoreticienilor și a consumatorilor de artă în general.
Ediția precedentă a Nopții Albe a Devoratorilor de Video Art care a avut loc în cadrul Nopții Albe a Galeriilor la data de 11 iunie 2010 în galeria Studioarte, a reprezentat un eveniment fără precedent în spațiul local, avînd în vedere inițiativa de a organiza o acțiune maraton dedicată artei video din România. Selecția de lucrări video  a avut în vedere calitatea producțiilor prezentate de artiști în diverse spații expoziționale din circuitul internațional.
Evenimentul a atras un public extrem de bogat și variat în contextul Nopții Albe a Galeriilor și al plasării galeriei StudioArte în inima capitalei, lîngă Ateneul Român.
Datorită complexității evenimentului, Asociația Experimental Project, organizatoare a unor importante evenimente internaționale, printre care menționăm Bienala Internațională de Gravură Experimentală, s-a decis să se alature în calitate de co-organizator al celei de-a doua ediții a Nopții Albe a Devoratorilor de Video Art.
www.experimentalproject.ro


Eveniment NAG

NOAPTEA ALBĂ A DEVORATORILOR DE VIDEO ART #2

19:00 - 04:00
film/video

artiști: Ciprian Ciuclea, Catrinel Cotae, Radu Igazsag, Marko Maetamm (Estonia), Bogdan Mateias, Doris Mayer (Austria), Alexandru Patatics & students, Marilena Preda Sânc, Valeriu Schiau, Gabi Stamate, Patricia Teodorescu, Su Tomesen (Olanda) & more
selecție video: Patricia Teodorescu și Olivia Nitis
concept și coordonare proiect: Patricia Teodorescu
organizatori: Studioarte în parteneriat cu Asociația Experimental Project
asistență galerie și proiect: Andreea Micu
identitate vizuală: Ciprian Ciuclea

Ce-a de-a 2 a ediție a Nopții Albe a Devoratorilor de Video Art oferă publicului in urma unei selecții riguroase a lucrărilor participante, vizionarea unor nume importante ale artei contemporane cu activitate semnificativă in domeniul artei video.