Noaptea Galeriilor 2013

UAP / Centrul Artelor Vizuale București 20 Loc pe harta

str. Biserica Enei, nr. 16
021 312 6766
www.uapr-pictura-bucuresti.blogspot.com

Centrul Artelor Vizuale Bucureşti aparţine Uniunii Artişilor Plastici din România şi este înfiinţat în anii 1970. Cele trei spaţii expoziţionale, două la Căminul Artei - parter şi respectiv Căminul Artei - etaj, adăpostesc proiecte expoziţionale gestionate de Filiala Pictură pentru promovarea domeniului. Centrul Artelor Vizuale este un spaţiu polivalent, care încearcă să promoveze mai multe direcţii de exprimare din domeniul vizualului, de la limbajele tradiţionale până la cele din zona noilor media. De asemenea, Centrul încurajează colaborările expoziţionale cu parteneri internaţionali, dar şi proiectele de colaborare cu operatori culturali independenţi. 







Zece plus

19:00 - 04:00
toate

artiști: Ion Anghel, Cezar Atodiresei, Cătălin Bălescu, Traian Boldea, Marcel Bunea, Ion Lazăr, Petru Lucaci, George Moscal, Alexandru Rădvan, Mihai Sârbulescu şi profesorii asociaţi: George Mircea, Horea Paştină, Andrei Tudoran.


A treia expoziţie anuală a profesorilor titulari şi asociaţi ai Departamentului Pictură din Universitatea Naţională de Arte Bucureşti. În timpul NAG se va desfăşura  finisajul expoziţiei “Zece plus” ce va avea loc începând cu orele 20.00 – 21.00.





Eveniment NAG

Bucharest's Ghosts

19:00 - 04:00
video/film

artist: Katerina Psaradeli


O proiecție prin fereastra galeriei spre lumea exterioară. Casele părăsite ale Bucureștiului sînt spații în care timpul își creează în ritm lent propria paletă plastică, funcționînd ca o autentică galerie de artă în a cărei expunere se află lucrări imense înspirate din "neglijență". Filmul prezintă un performance al unei "bubble machine" ca o imitare a bulelor de memorie pe care fiecare ni le creăm în propriul cap, "insule" autonome de bucurie în viața proprie, protejate și totodată fragile, idealizate și magice.