Noaptea Galeriilor 2014

Atelier 35 10 Loc pe harta

str. Șelari, nr. 13
contact@atelier35.eu
https://www.atelier35.eu

Atelier 35 este un spațiu de proiecte în care acționează Larisa Crunțeanu și Xandra Popescu.


Numele Atelier 35 se revendică de la un concept al Uniunii Artiștilor Plastici din România. Acesta s-a materializat sub forma unei rețele naționale de spații dedicate experimentului și artiștilor aflați la început de carieră. Numărul "35" sugerează ceea ce inițiatorii ar fi considerat limita convențională a tinereții.


În prezent, Atelier 35 cultivă un interes pentru proiecte angajate social și politic, practici periferice și colaborare.


Larisa Crunțeanu a studiat Fotografie și Imagine Dinamică în cadrul Universității Naționale de Arte București. În prezent candidează la poziția de doctorand în cadrul aceleiași instituții. Trăiește și lucrează în București.


Xandra Popescu a studiat Dramaturgia în cadrul Universității Naționale de Teatru și Film și are un background în Științe Politice. Trăiește si lucrează în Berlin și București. 







Eveniment NAG

Performers Art Lab

19:00 - 04:00

VOT - Work In Progress



Cu: Adina Mocanu, Kiki Mihuţă, Marina Oprea, Gabriela Mateescu, Izabella Lészay, Cristi Gheorghe, Diana Miron, Andreea Dobre, Ruxandra-Mihaela Enache, Bogdan Olaru,Florin Bădiță, Ruxandra Stanciu.


Fiecare cetățean român peste 18 ani contribuie cu 8.1 lei la organizarea alegerilor europarlamentare din 2014. Fiecare cetățean român contribuie financiar la expedierea unor politicieni la Bruxelles.

În noaptea de 23 Mai 2014, în Atelier 35 sunt prezentați 9 artiști-candidați. Unul dintre ei va fi în capitala belgiană în ziua învestirii politicienilor români în Parlamentul European. Și va face ceva.

Acțiunea lor din 23 Mai (nu) instigă.


O acțiune dezvoltată în cadrul Performance Art Lab, facilitat de Ioana Păun și susținut de UNATC și Atelier 35.