Noaptea Galeriilor 2014

SOL Gallery 29 Loc pe harta

Jean Louis Calderon 26, Sector 2, Bucuresti
+40 755 122 487
contact@solgallery.eu
https://www.solgallery.eu

SOL Gallery este o galerie de artă contemporană fondată în 2010 ce promovează artişti români online si in spaţii netradiţionale ca de exemplu spaţiul permanent de proiecte situat intr-un garaj recondiţionat. Galeria colaborează cu artişti emergenţi sau care au cunoscut deja succesul în afara României, iar acum ne propunem să-i facem cunoscuţi şi publicului de acasă. Galeria doreste sa dea posibilitatea unui public mai larg sa descopere si sa achizitioneze lucrari de arta contemporana. Quadrature Op & Stencils

19:00 - 04:00

Artist: Bianca Predoi

În modul Biancai Predoi de a privi și a expune lumea se regăsește o amprentă arhitecturală, cu propriile reguli de compoziție, lumină și spațialitate. Seria Quadrature Op este un joc între umbrele unor geometrii bidimensionale de tipul iluziilor optice ale Op Art și materialitatea pînzei desenate.  Folia transparentă protectoare care le desparte oferă privitorului propria oglindire și, simultan, frînturi din portretul ascuns în plan îndepărtat. În această de/formare a privirii, portretele și lucrările sale, în general, apar drept obiecte complet studiate. 

Bianca Predoi s-a născută la Brașov în 1972, a studiat în Florența, unde a participat la diverse expoziții, si a primit în 1992 premiul „Giuseppe Pescetti” pentru grafică. A studiat apoi arhitectura la București, continuînd să picteze. Lucrarile ei au fost expuse în galerii din Florența, București, Timișoara, Florida și Zurich si a participat la bienale și tîrguri de artă in Roma, Berlin, New York, Londra și Viena. În prezent trăiește și lucrează la București.