Galleries Night 2015

ODD 62

Str Dr Iacob Felix 72A, Sector 1
0761 458203
info@oddweb.org
http://oddweb.org

Un grup mixt de catalizatori culturali din București, ODD întâmpină artiști, scriitori, filosofi, oameni de știință și pe toți cei interesați de oportunitățile unui spațiu deschis.   

Prin rezidențe, dezbateri, ateliere și evenimente intime și informale, ODD oferă o combinație de reflecție și experiment, dialog și rezistență de la care să se acționeze asupra lumii.


Eveniment NAG

Paradaiz Tape Mașina

19:30 - 21:00
Bucuresti

h.19.30  

 prezentare, mixed media. 

Un eveniment Rokolectiv Festival.

participant: Paradaiz


La începutul anilor 90, după căderea regimului politic comunist și intrarea într-o tranziție obsedantă, o scenă muzicală exploda în România. Era una neglijată și blamată de media mainstream, care și-a construit un sistem de producție și distribuție propriu, funcționînd contracultural. Explozia din prima jumătate a anilor ‘90 (generația Albatros) aduce cu sine o muzică observațională, conectată puternic la ritualistica mundană, vorbind, ca și hip-hop-ul, limba străzii. E o metaforă a perioadei de tranziție, care scapă limitelor monoetnismului cultivat de media și asumat de majoritate, aspirînd în interiorul său influențe diverse, de la ritmurile folclorice balcanice, la muzica țigănească, orientală și, uneori, tropicală, glisînd pe o axă a surselor Est-Vest și viceversa. Puternic conectată cu o cassette culture locală, impulsionînd apariția unor micro-studiouri de înregistrări și a unor sisteme de distribuție care frizau etica DIY, impulsionată de apariția sintetizatoarelor ieftine, această generație de muzicieni a construit un peisaj foarte particular în big bang-ul muzical de după Revoluție. 

PARADAIZ TAPE MAȘINA este un vehicol de popularizare și conservare a acestei scene foarte puțin studiate scene a muzicii românești din perioada tranziției.

Eveniment NAG

Gadjo Dildo

22:00 - 02:00
Bucuresti

22.00 – 2.00, o data pe oră începînd de la fix: Gadjo Dildo. Vom prezenta bucăți din piesa finală.

Actrițe: Elena Duminică, Mihaela Drăgan, Zita Moldovan

Muzica: Elena Albu (live)

Coregrafie: Paul Dunca

Regie: Mihai Lukacs


Gadjo Dildo este un spectacol de tip cabaret în care joacă trei actrițe rome. Urmărind experiențele foarte diferite ale personajelor, tratăm cu ironie hipersexualizarea femeilor rome de catre gadjei dar si minimalizarea sexualitatii acestor femei in comunitatile traditionale din care fac parte. Spectacolul funcționează asemeni unui telescop care privește la o lume îndepărtată și necunoscută locuită de femei rome cu dorințe, aspirații, reacții și viziuni proprii care merg dincolo de stereotipurile acceptate social cu care sunt asociate în contextul contemporan.