Noaptea Albă a Galeriilor

noapteagaleriilor@gmail.com


Asociația Ephemair își propune să dezvolte proiecte culturale destinate promovării artei contemporane românești și internaționale, acțiuni care vizează creșterea vizibilității acesteia în rândul publicului larg.
Noaptea Albă a Galeriilor este un eveniment care reunește de peste doisprezece ani  în harta sa scena culturii contemporane din București. O dată cu ediția aniversară din 2016 NAG a fost extins la nivel național. În acest an Noaptea Albă a Galeriilor se bucură să prezinte locații din: București, Alba Iulia, Brașov, Cluj Napoca, Craiova, Iași, Mediaș, Reșita, Sibiu, Târgu Mureș și Timișoara. 


 

ECHIPA NAG național


Inițiator proiect și președintele Asociației Ephemair: Suzana Dan

Manager NAG național 2020: Adra Voinescu

Dezvoltare platformă NAG online: Șerban Jipa

Identitate vizuală NAG#14: Sașa Lazăr

PR / parteneriate media / comunicare: Karin Budrugeac

Grafic design print și promoționale: Ana Blidaru

Coordonatori voluntari: Miruna Moraru

Producător proiecte focus NAG: Asociația Ephemair

 

Website 

Design și coordonare: Șerban Jipa

Programare website: Cătălin Șerban

 

foto / video documentare NAG București


Animatie spot : Sașa Lazăr
After Effects: Cristi Iacob

Documentare foto-video: Creative Broadcast

 

PARTENERI ORGANIZATORI LOCALI 


ALBA IULIA
Ioana Ciolea

 

BRAȘOV
Eclectic Narativ, KunSTadt
Flavia Stamate, Mara Oprisiu

 

CLUJ NAPOCA
Centrul Cultural Clujean CCC 
Georgiana But

 

CRAIOVA
Uniunea Artistilor Plastici din Romania, filiala Craiova 
Ioana Fluerașu

 

IASI
Asociatia AltIași
George Plesu

 

MEDIAȘ

Horațiu Oltean
 

 

RESITA
Muzeul Cineastului Amator
Andrei Balbarau

 

SIBIU
Dan Raul Pintea

 

TÂRGU MUREȘ
Asociația K-Arte
Eliodor Moldovan

 

TIMIȘOARA
Fundatia Art Encounters & Asociatia Contrasens
Georgia Tidorescu

 


Noaptea Albă a Galeriilor este marca verbală înregistrată în România, clasele NISA 35 si 41; astfel orice utilizare integrală sau parțială a mărcii fără acordul scris al titularului va intra sub incidența Legii nr. 84/1998 privind mărcile și indicațiile geografice și a Legii nr. 11/1991 prvind combaterea concurenței neloiale, modificată ulterior prin Legea nr. 21/1996 și Legea nr. 298 /2001.
Organizatorul NAG național și organizatorii locali din orașele participante la acest eveniment își rezervă dreptul să selecteze proiectele înscrise pentru fiecare ediție NAG.
Noaptea Albă a Galeriilor nu are un caracter comercial și rugăm pe această cale toți participanții să respecte această cerință. Noaptea Albă a Galeriilor promoveaza cultura contemporană într-o structură de eveniment care nu are nici o legătură cu comerțul de artă, Noaptea Albă a Galeriilor dorește dezvoltarea unui dialog dintre public și scena culturală din România.
Drepturile asupra textelor și imaginilor prezente în website-ul www.noapteagaleriilor.ro aparțin participanților pentru proiectul lor înscris în programul NAG și Asociației Ephemair pentru conținutul programului general și al proiectelor special produse pentru acest eveniment, cu rugămintea expresă ca orice citare și/sau reproducere a acestora să precizeze sursa noapteagaleriilor.ro.
Pentru proiectele și evenimentele punctuale organizate de spațiile participante, organizatorii NAG nu își asumă responsabilitatea pentru orice nereguli care ar intra sub incidența legilor în vigoare.

Evenimentul NAG se va desfășura în concordanță cu normele de siguranță transmise de către Ministerul Culturii prin Ordinul nr. 3.142 din 31 august 2020 pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2 și pentru asigurarea desfășurării activităților în condiții de siguranță sanitară în domeniul culturii. Participarea la evenimentul Noaptea Albă a Galeriilor NAG presupune luarea la cunoştinţă şi respectarea acestor reglementări și asumarea riscurilor ce rezultă în urma participării la eveniment de către toţi cei implicați: public, organizatori, participanți.