Samuel Von Brukenthal nr. 2
0724175176
nostru@yahoo.com
Suntem un grup de artişti care trăim şi vrem să expunem la Sibiu. Nostru este o platformă deschisă pentru arta contemporană, care s-a format din dorinţa de avea un loc al nostru în care să ne exprimăm săptămânal ideile şi să le expunem pe cât de des posibil. Suntem un grup cu geometrie variabilă şi ca nişte pixeli, înainte răsfiraţi prin tot oraşul, ne-am grupat acum într-o nouă rezoluţie pentru a reda imaginea de ansamblu a artei sibiene. Membrii Nostru sunt: Casandra Vidrighin, Chris Balthes, Dan Raul Pintea, Lavinia Creţu, Stefan Radu Creţu, Kristina Ratiu Demuth, Raisa Hagiu

Brâncuşi e al Nostru

ARTA CONCEPTUALA
Program:
19:00 - 01:00
Tip eveniment:
Exclusiv NAG
Perioada expozitie:
09/30/2016 - 10/01/2016

Noaptea Albă a Galeriilor este un proiect iniţiat şi organizat de Asociaţia Ephemair care cu ocazia ediţiei a zecea, îşi extinde programul nocturn în galerii de artă, spaţii alternative, hub-uri creative şi instituţii culturale din alte nouă oraşe. Iar cum grupul Nostru e o alternativă prolifică în circuitul artei contemporane româneşti, mi s-a propus să includ şi Sibiul în cadrul Nag #10. Astfel, alături de Bucureşti, vor avea loc expoziţii şi evenimente dedicate artei contemporane în Arad, Baia Mare, Braşov, Cluj-Napoca, Iaşi, Craiova, Sibiu, Târgu Mureş şi Timişoara.

10 ani au trebuit să treacă de când am participat la prima ediţie, că să avem şi noi eveniment de asemenea amploare la Sibiu, unde din păcate nu sunt spaţii alternative care să susţină astfel de demersuri. Noi înşine fiind în căutare de un astfel de spaţiu am apelat la susţinerea Primăriei care au fost binevoitori să ne ajute, lăsându-ne curtea interioară la dispoziţie pentru o noapte.

Conceptul expoziţiei în sine este de a arata că tinerii artişti emergenţi din ziua de azi nu primesc susţinerea necesară de care au nevoie pentru a se afirma şi că în general artiştii primesc recunoaştere doar postum. Şi cum să facem altfel decât prin a arăta că Guvernul României strânge fonduri pentru achiziţionarea Cuminţeniei Pământului iar pentru artiştii tineri nimeni nu strânge nimic. De aceea ca şi curator al acestei expoziţii am găsit de cuviinţă să alătur subscriptiei pentru Brâncuşi o altă subscripţie simbolică pentru grupul Nostru.

Ideea mi-a venit de la titlul campaniei guvernului “Brâncuşi e al meu” şi titlul grupului “Nostru”. Astfel a reieşit joc de cuvinte cu tentă ironică: “Brâncuşi e al Nostru”