Noaptea Albă a Galeriilor

noapteagaleriilor@gmail.com


DESPRE NAG

NOAPTEA ALBĂ A GALERIILOR (NAG) REVINE CU A 16 EDIȚIE ÎN BUCUREȘTI ȘI A 6 EDIȚIE NAG NAȚIONAL! NE REVEDEM ÎN PERIOADA 30 SEPTEMBRIE - 02 OCTOMBRIE SĂ DESCOPERIM ÎMPREUNĂ TRASEUL CELOR MAI SURPRINZĂTOARE LOCURI CULTURALE!

Noaptea Albă a Galeriilor / NAG este cel mai longeviv eveniment dedicat comunității creative din București. Inițiat și organizat de Asociația Ephemair, NAG s-a extins la nivel național odată cu a zecea ediție din 2016 și în prezent este organizat în cadrul unei rețele naționale a organizatorilor locali NAG în mai multe orașe din România.

În acest weekend vă așteptăm la o nouă ediție NAG, ce reunește în programul său din acest an douăsprezece orașe și peste optzeci de galerii, spații alternative, ateliere de artist, centre culturale și muzee. Publicul larg este așteptat în București, Alba Iulia, Arad, Brașov, Cluj, Craiova, Iași, Reșița, Sfântu Gheorghe, Sibiu, Timișoara și Târgu Mureș pentru a descoperi cele mai inedite spații dedicate culturii contemporane.

Programul oficial de vizitare al NAG este cuprins între 30 septembrie și 2 octombrie, în intervalul orar 18:00-00:00. Pentru programul specific fiecărei locații, vă rugăm să consultați informațiile de pe site, paginile de eveniment ale fiecărui oraș în parte, pagina de Facebook sau Instagram

Asociația Ephemair inițiază și organizează proiecte și acțiuni culturale din domeniul artelor contemporane care vizează dezvoltarea comunității artiștilor și operatorilor culturali din scena independentă și asumă prin activitatea desfășurată un rol de mediator al conținutului cultural către publicul larg. Scopul activităților desfășurate de către Asociația Ephemair este acela de promovare a artei contemporane din România la nivel local dar și internațional. De asemenea, Asociația Ephemair își asumă responsabilitatea socială și rolul educativ față de tineri cărora le facilităm accesul la cultura generației lor.

Proiectele realizate în cadrul Asociației Ephemair au contribuit la consolidarea scenei culturale locale și au susținut în mod constant sectorul cultural prin evenimente care au implicat deopotrivă instituții din sectorul public și cel privat. Activitatea de zece ani a Asociației Ephemair a adunat în portofoliul său peste 75 de programe, proiecte și activități culturale.

www.ephemair.ro

Ediția din acest an a evenimentului Noaptea Albă a Galeriilor / NAG București este realizată cu participarea și susținerea financiară a comunității independente din România. 

Vă mulțumim pentru tot suportul!

 


 

 

ECHIPA NAG național

Manager NAG 2022: Adra Voinescu

Programare website: Cătălin Șerban

Comunicare: Karin Budrugeac

Documentare foto: Mihai Ciobanu

Inițiator proiect: Suzana Dan / Asociația Ephemair

 

 

 

PARTENERI ORGANIZATORI LOCALI 

ARAD

Grupul pentru Management și Mediere Culturală

Cătălin Lazurca

 

BRAȘOV

KunSTadt Art Events Management

Mara Oprișiu & Flavia Stamate

 

CLUJ NAPOCA

ArtCrawl - Helga Thies
Matca Art Space - Alexandra Mocan

 

CRAIOVA

Uniunea Artiștilor Plastici din România, filiala Craiova

Ioana Fluerașu 

 

IAȘI

AltIași

George Pleșu 

 

REȘIȚA

Muzeul Cineastului Amator

Andrei Balbarau 

 

SFÂNTU GHEORGHE

MAGMA – Spațiu de Artă Contemporană

Kispál Ágnes-Evelin

 

SIBIU

Raul Pintea

 

TIMIȘOARA
Asociatia Contrasens
Dana Sarmes & Germina Ion

 

TÂRGU MUREȘ
Asociația K-Arte
Eliodor Moldovan

 


Noaptea Albă a Galeriilor este marca verbală înregistrată în România, clasele NISA 35 si 41; astfel orice utilizare integrală sau parțială a mărcii fără acordul scris al titularului va intra sub incidența Legii nr. 84/1998 privind mărcile și indicațiile geografice și a Legii nr. 11/1991 prvind combaterea concurenței neloiale, modificată ulterior prin Legea nr. 21/1996 și Legea nr. 298 /2001.
Organizatorul NAG național și organizatorii locali din orașele participante la acest eveniment își rezervă dreptul să selecteze proiectele înscrise pentru fiecare ediție NAG.
Noaptea Albă a Galeriilor nu are un caracter comercial și rugăm pe această cale toți participanții să respecte această cerință. Noaptea Albă a Galeriilor promovează cultura contemporană într-o structură de eveniment care nu are nicio legătură cu comerțul de artă, Noaptea Albă a Galeriilor dorește dezvoltarea unui dialog dintre public și scena culturală din România.
Drepturile asupra textelor și imaginilor prezente în website-ul www.noapteagaleriilor.ro aparțin participanților pentru proiectul lor înscris în programul NAG și Asociației Ephemair pentru conținutul programului general și al proiectelor special produse pentru acest eveniment, cu rugămintea expresă ca orice citare și/sau reproducere a acestora să precizeze sursa noapteagaleriilor.ro.
Pentru proiectele și evenimentele punctuale organizate de spațiile participante, organizatorii NAG nu își asumă responsabilitatea pentru orice nereguli care ar intra sub incidența legilor în vigoare.

Evenimentul NAG se va desfășura în concordanță cu prevederile legale transmise de către autoritățile guvernamentale și locale privind siguranța sanitară și măsurile de prevenție COVID-19 recomandate pentru desfășurarea evenimentelor culturale. Participarea la evenimentul Noaptea Albă a Galeriilor/ NAG presupune luarea la cunoştinţă şi respectarea acestor reglementări și asumarea riscurilor ce rezultă în urma participării la eveniment de către toţi cei implicați: public, organizatori, participanți.