A N T I S T A T I C asociatia
Bucuresti, Romania
Adina Moldova Țitrea
, Romania
Istoricul și criticul de artă Corneliu Stoica afirmă:”În creaţia propriu-zisă, Adina Moldova Ţitrea s-a exprimat mai cu seamă în genul peisajului, dar a abordat şi portretul, natura statică cu flori şi compoziţia. În tot ce aşterne pe pânză şi carton se simte din plin palpitul vieţii, exteriorizarea unor puternice sentimente, emoţii şi trăiri sufleteşti, plăcerea şi bucuria cu care pictează, conştientă că în artă îşi regăseşte propriul eu şi împlinirea unui ideal pe care l-a nutrit întotdeauna. Peisajele sale, fie că sunt din zone colinare, montane şi acvatice din România, de la Balcic, Veliko Târnovo (Bulgaria) sau din oricare parte a lumii pe unde şi-a purtat paşii, imortalizează cu sensibilitate privelişti şi aspecte cu largi desfăşurări spaţiale, cu o atmosferă în care chietudinea şi poezia sunt la ele acasă. Artista este preocupată să redea specificul acelor locuri, să le scoată în relief trăsăturile care le individualizează. Culorile sunt vii şi armonioase, aşezate cu un penel mânuit cu siguranţă. Se simte freamătul frunzişului copacilor, vibraţia aerului, clipocitul undelor.”
Adrian Buga
Bucuresti, Romania
Alexandra Gaman
Bucuresti, Romania
Cea mai frumoasa.
Alexandru Ciubotariu
Bucuresti, Romania
Alexu Toader
Viscri, judetul Brasov, Romania
Art director, designer si antreprenor, Alexu Toader a fondat in 2007 studioul multidisciplinar Hello Menthol. In 2010, impreuna cu fratele sau si inca un asociat au inchiriat un spatiu industrial si l-au convertit intr-un spatiu cultural multifunctional - Atelierul de Productie. Dupa 2 ani, a parasit Atelierul si a lansat impreuna cu artistul Andrei Argaetic si parintii lor 2 startup-uri care colaboreaza la limita dintre arta si ospitalitate: Asociatia Imbold si Acuarela Bistro. Au urmat Galeria Imbold si alte 2 proiecte temporare: Plastilina Pop-Up Garden si Acuarela Bufet. In 2016 a cumparat si restaurat o casa si o sura din satul Viscri, sit rural Unesco. Locuieste cu sotia lui, Mara, si lucreaza in prezent de aici.
Alina Șerban
, Romania
Anca Boeriu
, Romania
Anca Maria Ciofirla
Bucuresti, Romania
Anca Ciofirla (Van Ka) este un artist si curator roman. A terminat Facultatea de Arte din Timisoara si a facut un master in Polonia. In prezent este profesor la Liceul de Arte Plastice din Bucuresti si participa, ca curator sau artist, in numeroase expozitii si proiecte.
Anca Negescu
București, Romania
Curator, galerist
Anca Pandrea
Bucuresti, Romania
Anca Tudorancea
Bucuresti, Romania
Începând din august 2002, lucrez la Centrul pentru Studiul Istoriei Evreilor din România. Domeniile de cercetare sunt istoria cartierelor evreiești din Bucureşti înainte și în timpul Holocaustului, metodologia predării Holocaustului prin imagine, istoria fotografiei, imaginar. Teza de doctorat pe tema Imagine şi imaginar în Bucureştiului evreiesc. Proiecte internaționale: 2013, Participant în proiectul Archival Guide of the Relevant Sources Related to Jewish History Existent in the Romanian Archives and Libraries (1900-1940), finanțat de Rothschild Foundation Europe și Federația Comunităților Evreiești din România 2013, Participant în proiectul Documenting and Making Educational Use of the Sephardic Trail, from the Ottoman Empire to the Danubian Principalities, finanțat de Rothschild Foundation Europe 2011, Participant în proiectul Saving, preserving and making educational use of the Romanian Jewish urban architectural heritage finanțat de Rothschild Foundation Europe 2008, Participant în proiectul Working together for the preservation of the Romanian Jewish heritage, finanțat de Rothschild Foundation Europe 2006, Participant în proiectul Saving the Jewish cemeteries of Moldova (proiect de cercetare axat pe digitalizarea și cartografierea cimitirelor evreiești din Târgu Frumos și Podu Iloaiei), finanțat de Hanadiv Foundation 2006, Participant în proiectul Romanian Holocaust Academic Learning Resource (www.romanianjewish.org), cofinanțat de B'nai B'rith International și The Conference on Jewish Material Claims against Germany. 2003 – 2006, Intervievator pentru The Central Europe Center (Centropa) 2003, Participant in Romanian Jewish Heritage Project (www.romanianjewish.org), finanțat de United States Agency for International Development (USAID). Coordonare proiecte 2006 – 2011, Coordonator pentru programe educaționale –Romania, The Central Europe Center (Centropa) Specializări externe: - 2010 (o7.), Prague, Vienna, Budapest – Centropa summer academy/ Teacher learning session - 2008 (29.06 – 4.07), Berlin – Centropa summer institute/ Teacher learning session - 2007 (29.08 - 4.09), Oswiecim – International Center for Education about Auschwitz and the Holocaust/ Seminar cu profesori de istorie si educatori - 2007 (23 -28.07), Viena – Centropa/ Teaching about Jewish life using the technology (films and scanned old photos)
Aurelia Mocanu
Bucuresti, Romania
Aurora Király
Bucuresti, Romania
Carmen Iovitu
Bucuresti, Romania
Ciprian Paleologu
Bucuresti, Romania
Cristina Popescu Russu
Bucureşti, Romania
Dan Popescu
, Romania
Daniela Zbarcea
Bucuresti, Romania
Diana Savu
Bucuresti, Romania
Edmond Niculusca
, Romania
Elvira Lupsa
, Romania
Erwin Kessler
Bucuresti, Romania
Este un istoric de artă și filosof român. Din 1990, este cercetător știință la Institutul de Filosofie și Psihologie „C. Rădulescu Motru”, aflat în subordinea Academiei Române.
Eugen Radescu
Bucuresti - sector 1, Romania
Eugen Rădescu este manager cultural, curator și teoretician, cu studii in științe politice (specializat în relativism moral și etică politică). A scris pentru diferite reviste și publicații naționale și internaționale. A fost, printre altele, curatorul Bucharest Biennale 1, cu tema “Identity Factories”, al expozițiilor “How Innocent Is That?”, “presently i have nothing to show and i’m showing it!” și "Common Nostalgia" la Pavilion, București. A publicat cartea “How innocent is that?” la Revolver Book, Berlin. Este co-editorul PAVILION – journal for politics and culture, co-directorul Bucharest Biennale (împreună cu Răzvan Ion) și președinte al board-ului organizațional al PAVILION și BUCHAREST BIENNALE. Este membru al board-ului de selecție apexart New York, pentru programele "Franchise" și "Unsolicited Proposal Program". Este managing director al CREATIVE EVOLUTION, agentie de PR specializată pe relatia corporate-artă. A ținut numeroase prelegeri și conferințe la diverse instituții, printre care apex, New York; Badisher Kunstverein, Karlshrue; Casa Encedida, Madrid; Universitatea de Arte, Cluj. În prezent lucrează la editarea volumului: “Relativism moral – două perspective”. Este doctorand în știinte politice la Universitatea Babeș-Bolyai. Este lector la Universitatea București și profesor asociat Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj. Locuiește și lucrează în București.
George Popa
Bucuresti, Romania
George Popa. Născut în România, București. Ilustrator, pictor și art director. Lucrarile mele combină compozițiile conceptuale și imaginile narative figurative cu un touch experimental pentru toate lucrările mele noi. Fiecare lucrare este o poveste completă. Absolvent UNITEH - Technological University of Design 1991-1996 Licentiat în arte plastice și arte decorative la Universitatea George Enescu, Iași, anul 2000. Fondator si curator al proiectului ARTHOL, Leonida 19. Expoziția personală “ONE” organizata la sediul IAA România. Expozitie de grup galeria Aiurart - Agenția de artă. Expozitie de grup galeria Aiurart - Anul Caragiale. Expozitie “Second Nature” in spatiul ARTHOL.
Hans-Werner Schmidt
, Germany
Ilinca Damian
, Romania
Ioana Marinescu
Bucuresti, Romania
Biografia artistică este punctul central al preocupărilor mele academice, în care cel mai important proiect a fost studierea vieții și operei lui Nicolae Comănescu precum și a modificărilor care se produc în contemporaneitate în formele de reprezentare biografică (lucrare de disertație, coordonator, prof. dr. Adrian Guță). Proiectul a continuat să se dezvolte prin curatorierea expoziției Ordeful, mezanplasul și harneala la Galeria H’art Appendix și prin editarea catalogului I can see no revolution (Editura Pandora M, București, 2016). În prezent urmez Școala Doctorală a Universității Naționale de Arte din București sub coordonarea prof. dr. Ruxandra Demetrescu și mi-am orientat cercetarea asupra biografiei cuplurilor de artiști. Sunt interesată de modul în care se articulează narațiunea artistei, a artistului precum și a cuplului din care cei doi fac parte. În anul universitar 2015-2016 am susținut seminarii în cadrul cursului Artă, tehnologie și design în Europa de Est (lector univ. dr. Irina Cărăbaș), pentru anul I, ciclul de master al Facultății de Istoria și Teoria Artei.
Ion BARBU
Petrila, Romania
Ion Barbu s-a născut în Petrila. Timp de 15 ani a lucrat în mină ca inginer topograf. Este unul dintre cei mai apreciați caricaturiști români, și nu numai: înființează reviste și edituri, organizează festivaluri, descoperă tineri talentați și inspiră alți artiști. Este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, președinte al Fundației Culturale „Condiția Română” din Petroșani, organizator al Salonului de Toamnă al Umorului (Petroșani), al Festivalului „Om rău” și al Festivalului de Teatru Subteran (Petrila). În prezent, este caricaturist editorialist la „Cațavencii”, „Dilema Veche”, „Observator Cultural”, „Suplimentul de Cultură”. Ion Barbu a fost grafician și înainte, și după comunism și este unul dintre cei mai duri critici ai acestui regim politic; a participat la peste 400 de expoziții naționale și internaționale, a câștigat peste 50 de premii, semnează ca autor și coautor peste 30 de cărți.
Iustin Matei
Bucuresti, Romania
Tara mea.
Maftei Gheorghe
x, Romania
x
Magu
, Romania
Maia Teszler
Bucharest, Romania
Human Rights Educator at Tikvah Oradea
Marcel Bunea
Bucuresti, Romania
Marcel Bunea este un artist vizual cu 25 de expoziții personale în țară și străinătate, absolvent al Institutului de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu”, București. Din Cisnadie, in prezent este Prof.univ.dr.la Universitatea Națională de Arte, București, Director al Departamentului Pictură. Membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România. .
Marian Gheorghe
, Romania
Mariuca Stanciu
București, Romania
Mihaela Munteanu
Bucuresti, Romania
Mihai Zgondoiu
Bucuresti, Romania
Mihai Zgondoiu s-a născut în 1982 în România. Este artist vizual și coordonator al Galeriei Atelier 030202 – spaţiu de artă contemporană din București și co-curator al galeriei geamMAT a Muzeului de Artă din Timișoara. În 2004 a absolvit cursurile Facultății de Arte şi Design din Timișoara, secția grafică, în prezent fiind asistent univ. drd. la Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti. Extrem de creativ, Mihai Zgondoiu oscilează cu lejeritate între experimental și tradițional, arta sa abordând o arie largă de genuri și tehnici artistice de la desen, colaj și gravură la new media, video-instalații, performance și artă urbană. Cele mai recente expozitii/proiecte personale sunt: DADA Brancusi / Galeria Galateca – București (2016), The Artist’s Golden Hand / Galeria FivePlus – Viena (2014) & Galeria Aiurart – București (2013), BreakBody / Muzeul de Artă din Timișoara (2012), Lenin’s Sleep / Piața Presei – Bucureşti (2011), The Red Line / Centrul Național al Dansului din Bucureşti (2011), The Red Carpet / Curtea Muzeului Schlooss – Linz, Austria (2011), Freedom as Visual Pattern / Galeria Hampden - Incubator Art Space, Amherst, Massachusetts USA (2010), Me Matrix / Galeria Calina – Timișoara (2009), Me / Galeria de Artă Contemporană a Muzeului Național Brukenthal – Sibiu (2008). A mai participat în proiectele vizuale de grup: Transformation – Muzeul Beelden Aan Zee, Haga 2014, BB6 (Bucharest International Biennial for Contemporary Art #6) 2014, IEEB4 (International Experimental Engraving Biennial – Mogoșoaia 2010), Now Art Now Future (The International Biennial of print – Vilnius 2008), lucrările sale aflându-se în colecții particulare și de stat: Colecția de Artă „Luciano Benetton” (IT), Fundaţia „DFEWA” Stuttgart (DE), Colecția de Artă Herczeg (RO), Colecția Alain Servais (BE), Colecția de Artă Năsui (RO), Muzeul de Artă Vizuală, Galați (RO), Muzeul Florean de Artă Contemporană-Baia-Mare (RO), Muzeul Naţional de Artă-Satu Mare (RO).
Mircea Roman
, Romania
NERV
București, Romania
NERV este unul din puținele branduri pur românești de streetwear. Și când spunem ”pur românești”, ne referim la faptul că totul se naște aici. De la concept, la designul grafic, croieli și materiale. Încă din 2014, de când am pornit la drum cu acest proiect, ne-am dorit să ne implicăm cât mai mult în tot ceea ce înseamnă cultura și arta urbană în România și promovarea ei. NERV nu a fost gândit doar ca un brand de haine ci și ca un canal de promovare și propagare a artei. Tocmai din acest motiv, ne-am implicat mereu atât în organizarea evenimentelor urbane cât și în susținerea lor prin promovare și participare. Am încercat să oferim suport oamenilor talentați din diferite domenii (fie muzică, sport sau arte vizuale) pentru că, noi credem cu tărie că talentul nu trebuie să rămână underground, chiar dacă pentru moment unele forme de artă sunt. Așa s-a născut și proiectul StickerAttack! Credem că stickerele sunt o nouă formă de artă, una care trebuie promovată mai departe de mediul underground! Și pentru că orice formă de artă are nevoie de un mediul de desfășurare, am decis să creăm o galerie alternativă. Am rugat mai mulți artiști să ne trimită lucrările lor, le-am aranjat în tablouri non conformiste și le-am expus într-un mediu super fresh! Vrem să continuăm promovarea lor cât mai mult timp de acum încolo. Așa că join in!
Nona Șerbănescu
București, Romania
oana visoiu
Bucuresti, Romania
Galerist Renaissance Art Gallery- Galerie de Arta Contemporana
Patricia Teodorescu
, Romania
Save or Cancel
București, Romania
Din 2008, Save or Cancel este un mediu de comunicare și propagare a artelor și culturii, promovând și facilitând rolul acestora în societatea contemporană. Programele multidisciplinare auto-inițiate de Save or Cancel au ca scop identificarea oportunităților sustenabile și adaptabile de (re)valorizare a existentului prin proiecte culturale, editoriale, de arhitectură, sau design. Sumarul activităților: - Teatrul de vara CAPITOL 2008 și MMIX (2009) - reactivare temporară auto-generată - Cinema / Teatrul de vară CAPITOL - 2016, proiect cultural produs împreună cu ArCub, în cadrul candidaturii București 2021 orașul_in-vizibil, continuat în 2017-2018 ca program multianual - Parcul Natural Văcărești / Anuala de Arhitectură București 2016, premiul secțiunii "Viziuni și cercetare prin arhitectură" - feeder.ro (2014-prezent) - "agenția de știri a națiunii alternative" și proiectele editoriale feeder insider web & print, feeder sound - Un-hidden Bucharest - o călătorie ghidată prin arta din spațiul public, alături de noi intervenții artistice.
scutaru cristian
Bucuresti, Romania
Scutaru Cristian, născut pe 22 mai 1982 în Galati , România, este absolvent al Facultatiii de arta George Enescu, secţia pictură murala, clasa profesorului Jeno Bartos. În 2012 infiinteaza atelierul de pictura Atelier Cristian Scutaru un loc inde adulti si copii au ocazia de a descoperi tainele picturii. În prezent, este profesor la atelier, designer si pictor muralist. Artistul este preocupat de-a lungul timpului de relaţia pe care societatea contemporană o are cu religia si perceptia prezentei divine in relatiile interumane.Peisajul contemporan este colorat si diversificat fara spiritualiatatea si preocuparile de alatadata. Lucrările lui Cristian vorbesc cu privitorul, îl provoacă atât mental, cât şi vizual prin reprezentare si colajele de materialitati. Tehnicile pe care le experimenteaza artistul sunt foarte diferite de la un proiect la altul."Pictura trebuie sa fie abordata in toate formele sale fara o abtinere sau restrictie in reprezentare" spune artistul. Pictura murala de mari dimensiuni confera artistului posibilitatea de a expune lucrari in diverse spatii publice sau private.
Sebastian Apostol
Bucuresti, Romania
Arhitect // Artist Vizual
Silviu Pădurariu, UnrestBucharest.com
Bucuresti, Romania
Traian Boldea
Bucuresti, Romania
Uca Băloiu
București, Romania
Raluca Băloiu este curator și istoric de artă, trăieşte şi activează în Bucureşti. A absolvit cursurile Facultății de Istoria şi Teoria Artei, Universitatea de Arte București (licența 2007, masteratul 2009). A curatoriat expoziții la galeriile AnnArt, Galateea, Centrul Cultural Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului: Habitat cu semne, Forme empatice, Dreadful thread-full, Călătoria 60, (Time #0.4) The Poem, Corpul dislocat, Dialog portretistic, Introspecţii, Stivuire, Eflorescenţe, NE-finisat, Between ceramics and technology, Identităţi informale etc. Raluca Băloiu a contribuit cu studii despre activitatea Eugeniei Pop pentru proiectul Modular Histories prezentat de galeria Plan B, Berlin la Art Basel, Elveţia 2016, sectorul Art Feature. Proiectul a fost inclus într-un program curatorial gestionat de Mihai Pop, în care au fost incluse lucrările artiştilor Eugenia Pop, Mircea Cantor şi Mihai Olos. Raluca Băloiu a contribuit cu texte critice pentru enciclopedia on-line „Un secol de sculptură românească” şi pentru catalogul „Metarealia: un discurs metavizual/ 2META (vol 2, 20 de ani de activitate a grupului 2META” (Maria Manolescu şi Romelo Pervolovici). Raluca publică în prezent articole de specialitate în revista Arta, de-a lungul timpului a semnat cronică de expoziţie şi recenzie de carte pentru publicaţii precum Ziarul de Duminică (Suplimentul cultural al Ziarului Financiar), Observatorul Cultural, Revista Cultura, Revista Forma, Time Out, Mixul de Cultură etc. A fost invitata mai multor ediţii ale emisiunii Arte frumoase, Radio România Cultural, realizator Aurelia Mocanu. În prezent, Raluca este muzeograf la Muzeul Naţional Cotroceni unde a organizat, de la începutul anului 2017, expozițiile „Colaje textile în opera Margaretei Sterian – 120 de ani de la nașterea artistei” și „Aici – Acolo, artiști din România și Diaspora, trasee subiective din anii `80, atunci și acum”.
Vio Dan
Bucharest, Romania
© 2017 ASOCIATIA EPHEMAIR