Adina Moldova Țitrea
, Romania
Istoricul și criticul de artă Corneliu Stoica afirmă:”În creaţia propriu-zisă, Adina Moldova Ţitrea s-a exprimat mai cu seamă în genul peisajului, dar a abordat şi portretul, natura statică cu flori şi compoziţia. În tot ce aşterne pe pânză şi carton se simte din plin palpitul vieţii, exteriorizarea unor puternice sentimente, emoţii şi trăiri sufleteşti, plăcerea şi bucuria cu care pictează, conştientă că în artă îşi regăseşte propriul eu şi împlinirea unui ideal pe care l-a nutrit întotdeauna. Peisajele sale, fie că sunt din zone colinare, montane şi acvatice din România, de la Balcic, Veliko Târnovo (Bulgaria) sau din oricare parte a lumii pe unde şi-a purtat paşii, imortalizează cu sensibilitate privelişti şi aspecte cu largi desfăşurări spaţiale, cu o atmosferă în care chietudinea şi poezia sunt la ele acasă. Artista este preocupată să redea specificul acelor locuri, să le scoată în relief trăsăturile care le individualizează. Culorile sunt vii şi armonioase, aşezate cu un penel mânuit cu siguranţă. Se simte freamătul frunzişului copacilor, vibraţia aerului, clipocitul undelor.”
Alexandra Gaman
Bucuresti, Romania
Cea mai frumoasa.
Anca Maria Ciofirla
Bucuresti, Romania
Anca Ciofirla (Van Ka) este un artist si curator roman. A terminat Facultatea de Arte din Timisoara si a facut un master in Polonia. In prezent este profesor la Liceul de Arte Plastice din Bucuresti si participa, ca curator sau artist, in numeroase expozitii si proiecte.
Anca Negescu
București, Romania
Curator, galerist
Anca Poterasu
Bucuresti, Romania
Andreea Matei
Bucuresti, Romania
Ciprian Paleologu
Bucuresti, Romania
Cristina Bobe
Bucuresti, Romania
Cristina Bobe, artist vizual, inițiatoarea primei platforme online de fotografie medicală din România (www.fotografiemedicala.ro). Documentează lumea medicală (spitalele, intervențiile chirurgicale, corpul etc.) printr-o serie de expoziții intitulate "Gentle Violence". A avut expoziții la Muzeul Național Brukenthal (2014 și 2016) și la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca (2015, în cadrul Photo Romania Festival). Coordonează activitatea Asociației SMART MED, o organizație care își propune să integreze arta în spitalele din România, să încurajeze artiștii în a se raporta la lumea medicală ca la o posibilă sursă de inspirație, dar și care susține organizarea de expoziții în spitale și implicarea pacienților în proiecte de artă participativă.
Dan Popescu
, Romania
Eduard Uzunov
, Romania
Gabriela Massaci
București, Romania
George Popa
Bucuresti, Romania
George Popa. Născut în România, București. Ilustrator, pictor și art director. Lucrarile mele combină compozițiile conceptuale și imaginile narative figurative cu un touch experimental pentru toate lucrările mele noi. Fiecare lucrare este o poveste completă. Absolvent UNITEH - Technological University of Design 1991-1996 Licentiat în arte plastice și arte decorative la Universitatea George Enescu, Iași, anul 2000. Fondator si curator al proiectului ARTHOL, Leonida 19. Expoziția personală “ONE” organizata la sediul IAA România. Expozitie de grup galeria Aiurart - Agenția de artă. Expozitie de grup galeria Aiurart - Anul Caragiale. Expozitie “Second Nature” in spatiul ARTHOL.
Matei Câlția
, Romania
Michael Rotenberg
, Romania
Mihai Zgondoiu
Bucuresti, Romania
Mihai Zgondoiu s-a născut în 1982 în România. Este artist vizual și coordonator al Galeriei Atelier 030202 – spaţiu de artă contemporană din București și co-curator al galeriei geamMAT a Muzeului de Artă din Timișoara. În 2004 a absolvit cursurile Facultății de Arte şi Design din Timișoara, secția grafică, în prezent fiind asistent univ. drd. la Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti. Extrem de creativ, Mihai Zgondoiu oscilează cu lejeritate între experimental și tradițional, arta sa abordând o arie largă de genuri și tehnici artistice de la desen, colaj și gravură la new media, video-instalații, performance și artă urbană. Cele mai recente expozitii/proiecte personale sunt: DADA Brancusi / Galeria Galateca – București (2016), The Artist’s Golden Hand / Galeria FivePlus – Viena (2014) & Galeria Aiurart – București (2013), BreakBody / Muzeul de Artă din Timișoara (2012), Lenin’s Sleep / Piața Presei – Bucureşti (2011), The Red Line / Centrul Național al Dansului din Bucureşti (2011), The Red Carpet / Curtea Muzeului Schlooss – Linz, Austria (2011), Freedom as Visual Pattern / Galeria Hampden - Incubator Art Space, Amherst, Massachusetts USA (2010), Me Matrix / Galeria Calina – Timișoara (2009), Me / Galeria de Artă Contemporană a Muzeului Național Brukenthal – Sibiu (2008). A mai participat în proiectele vizuale de grup: Transformation – Muzeul Beelden Aan Zee, Haga 2014, BB6 (Bucharest International Biennial for Contemporary Art #6) 2014, IEEB4 (International Experimental Engraving Biennial – Mogoșoaia 2010), Now Art Now Future (The International Biennial of print – Vilnius 2008), lucrările sale aflându-se în colecții particulare și de stat: Colecția de Artă „Luciano Benetton” (IT), Fundaţia „DFEWA” Stuttgart (DE), Colecția de Artă Herczeg (RO), Colecția Alain Servais (BE), Colecția de Artă Năsui (RO), Muzeul de Artă Vizuală, Galați (RO), Muzeul Florean de Artă Contemporană-Baia-Mare (RO), Muzeul Naţional de Artă-Satu Mare (RO).
Mónika Pădureţ
Bucureşti, Romania
NERV
București, Romania
NERV este unul din puținele branduri pur românești de streetwear. Și când spunem ”pur românești”, ne referim la faptul că totul se naște aici. De la concept, la designul grafic, croieli și materiale. Încă din 2014, de când am pornit la drum cu acest proiect, ne-am dorit să ne implicăm cât mai mult în tot ceea ce înseamnă cultura și arta urbană în România și promovarea ei. NERV nu a fost gândit doar ca un brand de haine ci și ca un canal de promovare și propagare a artei. Tocmai din acest motiv, ne-am implicat mereu atât în organizarea evenimentelor urbane cât și în susținerea lor prin promovare și participare. Am încercat să oferim suport oamenilor talentați din diferite domenii (fie muzică, sport sau arte vizuale) pentru că, noi credem cu tărie că talentul nu trebuie să rămână underground, chiar dacă pentru moment unele forme de artă sunt. Așa s-a născut și proiectul StickerAttack! Credem că stickerele sunt o nouă formă de artă, una care trebuie promovată mai departe de mediul underground! Și pentru că orice formă de artă are nevoie de un mediul de desfășurare, am decis să creăm o galerie alternativă. Am rugat mai mulți artiști să ne trimită lucrările lor, le-am aranjat în tablouri non conformiste și le-am expus într-un mediu super fresh! Vrem să continuăm promovarea lor cât mai mult timp de acum încolo. Așa că join in!
octavian rusu
, Romania
Raluca Ilaria Demetrescu
București, Romania
http://raluca.demetrescu.free.fr/
Roxana Gamart
București, Romania
scutaru cristian
Bucuresti, Romania
Scutaru Cristian, născut pe 22 mai 1982 în Galati , România, este absolvent al Facultatiii de arta George Enescu, secţia pictură murala, clasa profesorului Jeno Bartos. În 2012 infiinteaza atelierul de pictura Atelier Cristian Scutaru un loc inde adulti si copii au ocazia de a descoperi tainele picturii. În prezent, este profesor la atelier, designer si pictor muralist. Artistul este preocupat de-a lungul timpului de relaţia pe care societatea contemporană o are cu religia si perceptia prezentei divine in relatiile interumane.Peisajul contemporan este colorat si diversificat fara spiritualiatatea si preocuparile de alatadata. Lucrările lui Cristian vorbesc cu privitorul, îl provoacă atât mental, cât şi vizual prin reprezentare si colajele de materialitati. Tehnicile pe care le experimenteaza artistul sunt foarte diferite de la un proiect la altul."Pictura trebuie sa fie abordata in toate formele sale fara o abtinere sau restrictie in reprezentare" spune artistul. Pictura murala de mari dimensiuni confera artistului posibilitatea de a expune lucrari in diverse spatii publice sau private.
Sebastian Apostol
Bucuresti, Romania
Arhitect // Artist Vizual
Traian Boldea
Bucuresti, Romania
© 2017 ASOCIATIA EPHEMAIR