str. Henri Barbusse 59-61
727169569
visit@fabricadepensule.ro
Pilot este noul spațiu de proiecte al Federației Fabrica de Pensule, lansat în iunie 2016. Gândit ca o platformă independentă, Pilot este dedicat experimentării de noi modele de lucru și de expunere, bazate pe procesualitatea creației artistice într-un nou cadru de referință, diferit de o galerie sau un spațiu de expunere clasic. Prin acest proiect, Federația Fabrica de Pensule caută să ofere un context deschis și să ȋncurajeze colaborările ȋntre programe curatoriale sau proiecte artistice (individuale sau colective), abordări interdisciplinare și colaborări ȋntre artiști, curatori, performeri, operatori culturali etc. Spațiul va funcționa, prin rotație, ca o platformă pentru curatori independenți, ca spațiu de rezidențe pentru artiști și pentru proiecte colaborative inițiate de artiști sau operatori culturali din domenii variate și ca laborator de cercetare artistică.

Forever is shorter

ARTE PLASTICE
Program:
19:00 - 21:00
Tip eveniment:
DESCHIS si la NAG
Perioada expozitie:
10/05/2017 - 10/12/2017

În urma unei rezidențe de șase săptămâni la Fabrica de Pensule, în care spațiul de proiecte Pilot le-a fost atelier, cei doi artiști prezintă lucrările pe care le-au creat aici. Expoziția include lucrări în medii diferite - desen, sculptură, video și sunet. _____ Maje Mellin (*1991, Germania) și Enric Fort Ballester (*1987, Spania) sunt un cuplu de artiști care trăiește și lucrează în Germania. Instalațiile artistei multimedia Maje Mellin se concentrează pe evidențierea liniei fine unde granița dintre diferitele dimensiuni ale percepției dispare. Fort Ballester lucrează în ultima perioadă la situații de performance în care creează și obiecte, care nu rămân ca o relicvă, ci ca un obiect într-o stare de activitate sau odihnă. Mellin și Fort includ desenul în practicile lor ca mediu non-lingvistic pentru a-și sonda gândurile. În timp ce Mellin folosește mediul într-un mod mai poetic, pentru a-și aduce lucrările într-o conversație polifonică, Fort folosește desenul conceptual, ca arhivă pentru a reaminti și a reflecta asupra ceea ce s-ar putea întâmpla într-un performance sau într-o situație.

Cu excepția riveranilor

ARTE PLASTICE
Program:
19:00 - 22:00
Tip eveniment:
DESCHIS si la NAG
Perioada expozitie:
10/05/2017 - 10/31/2017

Pornind de la un indicator rutier cu un mesaj confuz pentru multe persoane, 'Cu excepția riveranilor' dă un impuls artiștilor din Fabrica de Pensule de a colabora într-un context nou, care seamănă cu un blind date. Fără a ști inițial ce vor expune ceilalți colegi, fiecare artist va introduce în expoziție o lucrare personală, alterând rezultatul final al acesteia. Cu excepția riveranilor este un eveniment anual dedicat artiștilor din comunitatea Fabricii de Pensule.

© 2017 ASOCIATIA EPHEMAIR