Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


GALERIA MORA

str. Grigore Mora nr. 39, Bucuresti, sector 1 (zona statia de metrou Aviatorilor).

Eveniment NAG

Shadows / Umbre

Artisti: Nora Adwan, Athanasia Parnagea

Doua artiste internationale se intalnesc in proiectul “Shadows” / “Umbre” la Galeria MORA in Noaptea Galeriilor din 11 iunie 2010: fotografie si instalatie aduse impreuna de Nora Adwan, artista britanica, care traieste si lucreaza in Berlin si Athanasia Parnagea, artista din Grecia.
“Proiectul “Shadows” / “Umbre” este inceputul unei investigatii pe termen lung, o investigare a inregistrarii istoriilor si memoriei spatiale prin imagine. In aceasta expozitie, fiecare dintre noi aduce locuri si amintiri din experienta sa anterioara, prin aceasta amplasare a unor istorii in imagini in diferite locatii determinand defapt o naratiune cu totul noua. Pe termen lung, lucrarea se va schimba, luand, imprumutand cate o parte din fiecare locatie prin care trece, in cea noua, in care se afla. Incercam sa inregistram si sa cream imagini evocatoare, care in final vor forma o harta intre cele doua locatii ale noastre, Grecia si Germania.” NORA ADWAN and ATHANASIA PARNAGEA
Shadows face parte din seria proiectelor de arta vizuala din cadrul programului expozitional MORA 2010. Propuse si create de artisti romani si internationali, proiectele au fost selectate in urma Apelului de proiecte lansat de Fundatia MORA in cursul anului 2009. Programul expozitional MORA 2010 face parte din seria de programe dezvoltate in vederea sprijinirii artei si artistilor romani, prin asigurarea si acordarea de oportunitati, prin oferirea unui cadru de expunere si prin mijlocirea unui dialog intre expresii si practici artistice diferite, ca parte a scenei nationale si internationale.


parteneri
Noaptea Alba a Galeriilor ©2010