Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


THE ARK

Calea Rahovei 196A, sector 5 Bucuresti

The Ark MINUS UNU

Spatii tranzitorii. Sindromul Turistic / Tranzient Spaces. The Tourist Syndrome

Artisti: Bettina Hutschek (DE), Eugenio Tibaldi (IT), Nouchka & Alexander Wolf (AU & DE)

In aceasta noapte la The Ark MINUS UNU, Centrul Internațional pentru Arta Contemporana (CIAC) va provoca vizitatorii sa rastoarne reprezentarile stereotipe si limitarile mentale preexistente. Expozitia „Spatii tranzitorii. Sindromul Turistic” propune prin intermediul fotografiei, proiectiilor video, documentarelor si instalatiilor artistice concepte menite sa defineasca un nou tip de cetațenie culturala europeana in acord cu noile realitați.
Spatii Tranzitorii. Sindromul Turistic – un proiect ce abordeza tema mobilitatii contemporane
Spatii Tranzitorii arunca o privire asupra noilor tipuri de granite sociale, politice si culturale din cadrul diferitelor regiuni si centre metropolitane ale Europei. Scopul este acela de a facilita o larga varietate de perspective din mai multe zone ale Europei, in special de la periferia „Noii Europe”. Proiectul este astfel o provocare la adresa reprezentarilor stereotipe si ale limitarilor mentale preexistente in spatiul cultural european.
Viziunea sociologului Zygmunt Bauman despre a fi intr-un loc si nu de-al locului este „sindromul turistic” - o metafora bine tintita si pertinenta a vietii contemporane care reprezinta ideea centrala a acestui proiect.
Definita din diverse perspective și abordari aceasta idee prinde forma in expozitii interdisciplinare, workshop-uri, prelegeri si prezentari organizate pe parcursul a doi ani la Neapole (Italia), Bucuresti (Romania), Kaunas (Lituania) si Berlin (Germania). Artisti, arhitecti, producatori culturali, teoreticieni si cercetatori vor dialoga in cadrul acestui proiect pe tema mobilitatii contemporane si, in particular, a relatiei dintre turism si migratie.
Spatii Tranzitorii. Sindromul Turistic este un proiect inițiat de Marina Sorbello și Antje Weitzel și organizat la București impreuna cu Irina Cios. Expoziția de fața prezinta lucrarile artistilor Bettina Hutschek (Germania), Eugenio Tibaldi (Italia) Nouchka & Alexander Wolf (Austria si Germania) realizate pe parcursul unor rezidențe de creație la București. Proiectul finanţat cu sprijinul Comisiei Europene și a Fundația Loteriei Germane Berlin, este organizat de uqbar, Berlin, in cooperare cu Neue Gesellschaft für Bildende Kunst și Kunstraum Kreuzberg/Bethanien, Berlin; E-M Arts, Neapole; Centrul Internațional pentru Arta Contemporana - CIAC, București; Meno Parkas, Kaunas.

The Ark BURSA MARFURILOR

Eveniment NAG
Foto4ALL
Salonul de Fotografie aduce pentru Noaptea Alba a Galeriilor expozitia Foto4ALL. Cu acesta ocazie se doreste incurajarea atat a talentelor emergente cat si a artistilor recunoscuti pentru a isi expune si vinde lucrarile. De asemenea Salonul de Fotografie va reuni marci ale lumii imaginii, fabricanti, distribuitori si scoli si grupari profesionale.
Prin participarea in al doilea an de NAG cu aceste doua expozitii, The Ark isi reafirma sprijinul pentru industria marfurilor creative. „Este inca o ocazie de a stimula oportunitati de dezbatere publica intr-un mediu multidisciplinar și inovativ. Ramanem consecventi proiectului ARK si misiunii pe care si-a asumat-o” a declarat Teodor Frolu, initiator al proiectului The Ark .

Universul fotografiei profesioniste și de amator
Salonul de Fotografie va gazdui in Noaptea Alba a Galeriilor la The Ark expoziția Foto4ALL, o expozitie cu vanzare organizata in interesul fotografilor, ce isi propune sa incurajeze atat talentele emergente cat si artistii recunoscuti, sa expuna si sa isi vanda lucrarile.
Salonul se adreseaza tuturor profesionistilor meseriilor care tin de imagine dar si amatorilor si publicului pasionat. Salonul de Fotografie va prezenta cu aceasta ocazie noutatile marcilor internationale din domeniul fotografiei. Va fi un loc al schimburilor de idei, cunostiinte si pasiuni, un loc de intalnire a fotografiei și a fotografilor.


parteneri
Noaptea Alba a Galeriilor ©2010