Noaptea Galeriilor 2012

DESPRE

Noaptea Albă a Galeriilor / NAG este un eveniment organizat de Asociația Ephemair. Prima ediție a NAG a avut loc în 2007 fiind după Noaptea Muzeelor al doilea eveniment cultural desfășurat pe durata unei nopți din România.
În ultimii 6 ani, Noaptea Albă a Galeriilor s-a dezvoltat ca un proiect recunoscut pentru promovarea artelor contemporane și a tinerilor artiști, iar popularitatea și solicitările tot mai numeroase de participare în acest eveniment ne încurajează să îl dezvoltăm pe viitor ca un eveniment bi-anual. Astfel, începînd cu 2012, NAG va avea loc in 25 Mai și în 28 Septembrie. Diferența dintre cele 2 ediții anuale va fi în ediția din Mai – prezentarea în premieră a unor proiecte curatoriale special produse pentru programul NAG al căror principal punct de interes va fi promovarea artei contemporane și a tinerilor artiști din România și în ediția din Septembrie – prezentarea publicului a unei hărți cît mai actualizate cu galeriile de artă din București. Edițiile viitoare vizează astfel extinderea în mod cît mai coerent și în alte centre culturale din România, NAG contribuind astfel la promovarea evenimentelor culturale și implicarea tinerilor într-un eveniment care le prezintă arta generației din care fac parte.

scurt istoric
În prima ediție a NAG din 2007 au participat 12 galerii din București. În 2008, a 2 a ediție a reunit 14 de locații. A 3 a ediție din 2009 a dublat acest număr -28 de locații. 2010 - a 4 a ediție – 40 de locații. În a 5 a ediție am extins acest eveniment și în Cluj, devenit în ultimii ani un centru cultural din România cu o dezvoltare spectaculoasă, oraș unde am reunit pentru această primă ediție locală 12 locații pe harta NAG,  Bucureștiul marcînd în harta sa 54 de galerii și spații alternative.
NAG#6 – ediția Mai prezintă publicului o hartă care reunește 30 de galerii și spații alternative al căror principal obiectiv este promovarea artei contemporane în toate formele ei, iar ediția NAG#6 – Septembrie va lansa la sfîrșitul lunii Mai o invitație de participare tuturor galeriilor de artă bucureștene.

organizator
Asociația Ephemair are drept scop dezvoltarea unor proiecte culturale care promovează arta contemporană românească și internațională. De asemenea Asociația Ephemair își asumă responsabilitatea socială și rolul educativ față de tineri cărora încercăm să le facilităm accesul la cultura generației din care fac parte prin organizarea de evenimente culturale cît mai variate.


ECHIPA NAG#6

Suzana Dan / organizator
Silvia Rogozea / coordonator
Șerban Jipa / consultant
Studio Set / identitate vizuală NAG#6
Andrei Nastasa / web development
Leontina Rotaru / voluntari
Augustina Stanciu / coordonator proiect special NAG#6

contact:
contact AT noapteagaleriilor.ro