Noaptea Galeriilor 2012

Zorzini Gallery @ Energiea 17 Loc pe harta

str. Brezoianu, nr. 4, parter


Tipografia Energiea a funcţionat pînă prin anii 1922-1923, aici tipărindu-se în principal cărţi și reviste. De-a lungul timpului, spaţiul și-a schimbat destinaţia de mai multe ori, devenind pe rînd gazda mai multor prăvălii ale vremii, din nou tipografie (în perioada celui de al doilea Razboi Mondial aici au funcţionat Imprimeriile Romane), apoi multiple restaurante (Trocadero după cel de-al doilea Război Mondial sau Ciocârlia în perioada comunistă).
Energiea de astăzi este în egala măsură pub și hub urban, un loc care îmbină lejeritatea și relaxarea vorbelor lângă un pahar, cu energia evenimentelor din zona artistico-culturală urbană, într-un decor deconstruit, cu o personalitate puternică, ce poartă semnătura arhitectului Cristian Corvin. In acelasi timp, aici poti lua parte la ateliere, expoziţii, workshop-uri sau dezbateri din cele mai diverse domenii: arte vizuale, teatru, film, literatură, muzică, gastronomie, jurnalism, antreprenoriat, responsabilitate socială sau chiar fashion.







Eveniment NAG

Engraving the Blue

19:00 - 04:00
workshop / demonstraţie artistică

artist: Andrei Gamarţ
curator: Adina Zorzini
demonstraţie artistică începînd cu 19h00


Engraving the Blue de Andrei Gamarţ constă într-o intervenţie artistică elaborată special de artist pentru această ediţie de NAG, şi în timpul căreia Andrei Gamarţ va produce live o serie de gravuri linoleum (printuri linocut), ce vor alcătui la finalul nopţii o carte albastră de povesti, făcută manual; întregul concept este dublat de faptul că Energiea Pub se află într-o fostă tipografie din secolul 19.