Noaptea Galeriilor 2013

Carol53 31 Loc pe harta

bd. Carol I, nr. 53, sector 2
0742 537 986
casacarol53@gmail.com

CAROL 53 este un mediu deschis ce stimulează, încurajează și promovează inițiativele persoanelor sau grupurilor de persoane. Este un spațiu apartinic și nondiscriminator. Dorim a oferi un cadru neutru în care părți divergente sau convergente ale societății își pot confrunta și dezbate ideile, redefini comunicarea între acestea și de a contura noi raporturi între generații, ocupații și interese în scopul dezvoltării orașului și culturii acestuia.
CAROL 53 este un program pilot, care prin documentare poate servi drept model de abordare pragmatică pentru grupuri de inițiativă și pentru spații abandonate sau degradate al căror potențial este ignorat sau se pierde în procese birocratice, astfel rezultând distrugerea sau pierderea irecuperabilă a acestora. Metoda este asumarea totală atât a spațiului cât și a situațiilor ce-l definesc.
Dorim crearea unui mediu cu precădere educativ, încercând conturarea unei platforme pentru educație non formală. Nu contestam educația formală în sine ci direcțiile de dezvoltare și gradul de adaptabilitate al acesteia în contextul contemporanEveniment NAG

Zona de zbor

20:30 - 04:00

Prima ediție va avea loc în săptămâna 20-24 mai și propune o incursiune în aria underground a street-art, grafitti și bandă desenată. Acest atelier-expoziție va fi caracterizat printr-o sesiune de real life drowing, paste up, proiecții, workshopuri, discuții informale despre relația street-art, grafitti și patrimoniu construit. Sesiunea se va încheia prin expoziția din seara zilei de 24 mai. Expoziția va cuprinde o anexă pictată, panouri un zid de la intrare și automatul de bandă desenată.

I'm (not) here, I'm (not) there

19:00 - 04:00
multimedia

artist: Irina Ghenu


Proiectul se constituie în realizarea unor re-makeuri ale artiștilor polonezi contemporani. Este un proiect pe care l-am început în timpul rezidenței în Polonia și este o încercare de încadrare spatială și artistică în contextul european dar și o racordare la conceptele de „specific românesc” sau „specific polonez”, fie că acestea fac referință la spațiul artistic sau spațiu în general.

Alegerea scenei artistice poloneze este motivată personal. Fiind pusă în fața fenomenului de-teritorializării, m-am simțit exclusă si lăsată pe dinafară, un fel de nelocalizare sau neapartenență spațială. Titlul face, astfel, referire la o stare de alienare continuă, un fel de limbo care nu este caracterizat nici de „aici” nici de „acolo”.