Noaptea Galeriilor 2013

Home Mătăsari 39 Loc pe harta

str. Mătăsari, nr.17
0723 274 436
iulian@beneva.ro
www.beneva.ro

"HOME is where your story begins!"
Am desprins o bucată de viață, dintr-o istorie pe care am traversat-o, împreună, și am așezat-o într-o casă. Am pus una lânga alta idei mai vechi, care au vazut deja lumina urbană, dar și proiecte noi care tânjesc după prima privire, care vor prinde contur. Am construit împreună un spațiu în care planurile și ideile se așează de la sine pe tărâmul niciodată explorat îndeajuns, cel al culturii și al umanității. Eveniment NAG

DEBRIS

19:00 - 04:00
expozitie

artiști: Alexandra Albu, Adrian Axinte, Alexandra Baciu, Misha Diaconu, Radu Drăgan, Andreea Floreanu, Mihaela Ghiță, Radu Gorgoș+ Raluca Râcean Gorgoș, Antonia Ionescu, Bianca Ioniță, Agnieszka Kucharska, Diana Manole, George Marinciu, Andreea Oneață, Aniela Ovadiuc, Rene Răileanu, Sabina Suru, Ana Tomescu, Diana Tudose, Daniela Turcu, Marius Vătămanu, Daniela Vîrlan. 


“La Home Mătăsari artiştii se manifestă prin pictură, instalație, muzică, proiecții! În urma demolărilor ilegale recente din zona Buzești, urmate de proteste ale societăţii civile, Home Mătăsari se construieşte ca un spaţiu de artă activă – manifest.Deciziile din ce în ce mai frecvente ale autorităților de a distruge clădiri valoroase din punct de vedere istoric ridică problema pierderii identității spațiului urban în general, dar provoacă locuitorul să găsească modalități de adaptare la noul spațiul.La Home Mătăsari demersurile artistice sunt lansate cu scopul de a reflecta și în același timp de a oferi alternative realității urbane în care se localizează casa, în defavoarea unui discurs radical, ostil. În acest context, artistul primeşte funcția de mediator al discursului cartierului către societate şi autorităţile responsabile.Ignoranța edililor politici și a locuitorilor cartierului sunt chestionate de procesul creativ al artiștilor care intervin punctual în spațiul public pentru a modela identitatea zonei. Un rol important îl are publicul, martor al spectacolului urban, care dublează efortul artiștilor prin prezența și implicarea sa în activitățile care vor avea loc în casă.” (Teodora Dinu)

In afara expozitiei din interiorul casei, afara vor avea loc activitati creative, astfel ne vom bucura de muzica, proiectii video si un live performance al unui artist graffiti.