Noaptea Galeriilor 2013

Studio ARTE 50 Loc pe harta

str. Episcopiei, nr 2-4 (lîngă Ateneul Român)
patricia_iteo@hotmail.com
http://www.arte.com.ro

Studio ARTE este o galerie independentă coordonată de artista Patricia Teodorescu. Galeria este în același timp un spațiu expozițional și un loc al dialogului și al creației, un work in progress realizat cu participarea artiștilor, curatorilor, teoreticienilor și al consumatorilor de artă în general. Studio ARTE se regăsește conceptual în statementul lui Joseph Beuys, care declară în 1979 în Berlin:"Creativitatea nu e monopolul artiștilor. Acesta e lucrul crucial de care am ajuns să-mi dau seama, și acest concept mai larg de creativitate este conceptul meu despre artă. Cînd spun că oricine e artist, mă refer la faptul că fiecare își poate influența conținutul vieții sale într-un domeniu particular, fie pictură, muzică, inginerie, grija pentru bolnavi, economie sau altceva. In jurul nostru fundamentele vieții strigă pentru a fi create sau a li se da o formă. Dar ideea noastră despre cultură este restricționată sever deoarece noi întotdeauna am aplicat-o artei. Dilema muzeelor și a altor instituții culturale apare din faptul că cultura este un cîmp atît de izolat, iar arta este încă și mai izolată: un turn de fildeș în cîmpul culturii înconjurat mai întîi de întregul complex al culturii și educației, apoi de către media. … Conceptul nostru despre artă trebuie să fie universal și să aibă natura interdisciplinară a unei universități, trebuie să existe un nou department universitar cu un concept de artă și știință"Eveniment NAG

Noaptea Devoratorilor de Video Art #4

19:00 - 04:00
video/film

artiști: Alexandru Patatics cu o selectie de studenti UNAB, Alexandru Badelita, Catrinel Cotae, Ciprian Ciuclea, Doris Mayer, Gabi Stamate, Marilena Preda Sanc, Marius Tanasescu, Mihai Zgondoiu, Patricia Teodorescu, Radu Igazsag, Valeriu Schiau, FemLink www.femlink.

curatoare: Patricia Teodorescu, Olivia Nitis


Noaptea Devoratorilor de Video Art reprezintă inițiativa de a organiza o acțiune maraton dedicată artei video din România. Selecția de lucrări video are în vedere calitatea producțiilor prezentate de artiști în diverse spații expoziționale din circuitul internațional, cît și captarea unui public variat în contextul NAG #7, alături de care Studio ARTE participă a patra oară.