Noaptea Galeriilor 2014

Aiurart Contemporary Art Space 2 Loc pe harta

str. Lirei, nr. 21, sector 2
021 211 77 41 / 0723 259 544
irina@aiurart.ro
https://www.aiurart.ro

Inaugurat în mai 2012, Aiurart este un spaţiu dedicat artei contemporane de la pictură şi sculptură la artă video, instalaţii şi proiecte artistice transversale prin mediile de exprimare ori proiecte interdisciplinare experimentale. La confluenţa dintre un spaţiu deschis proiectelor curatoriale şi o galerie de artă contemporană, Aiurart propune un program confirmat de un board consultativ, cu fiecare expoziţie construind o relaţie specială între lucrarile expuse, spaţiul-gazdă şi vizitator.

Aiurart aduce estetica contemporană în intimitatea unei case din Bucureştiul antebelic, exemplar renovată cu sprijinul arhitectului Bogdan Pop şi al echipei Asdesign 95 - o restaurare nomilizată la Anuala de Arhitectură Bucureşti 2013 - astfel, contribuind la restaurarea calităţii Spaţiului urban existent şi, alături de programul cultural iniţiat de Aiurart, la revitalizarea zonei.

În egală măsură este locul în care industriile creative şi culturale (design, advertising, arhitectură etc.) pot găsi o scenă de comunicare şi o platformă de întâlnire cu artele contemporane. În spaţiul Aiurart toate obiectele sunt produse ale designului contemporan românesc. La Aiurart veţi găsi o curte primitoare “invadată” de programul de sculptură „en plein air-ul Aiurart“, curatoriat de Ioana Ciocan, free wi-fi, un lounge fermecător, cărţi şi reviste internaţionale de artă, arhitectură & design şi gazde mereu prietenoase. Daniel Balanescu | I am the System. Please choose me... work in progress

19:00 - 04:00

Artist: Daniel Balanescu 

Curator: Dan Pleşa

Daniel Bălănescu este profund preocupat de social, de relația dintre pattern și comportamentul social al mulțimii, de tranziții și de entropia socială, de a spune mereu alte povești ce invocă emoțiile omului social - singurătăți, temeri, speranțe - folosind același tipar, în colaje/tehnică mixtă pe hârtie, pe pânză sau pe lemn ori pe cartele de metrou.

“Eu sunt Sistemul/ I am the System ... este un proiect cu un mesaj simplu, plecând de la un tipar arhicunoscut (omulețul care îți arată când să traversezi strada la culoarea verde). Omulețul acela se caută pe sine, în diferite ipostaze. Uneori e singur, alteori e înghițit de un sistem sau altul. Uneori fuge fiindcă n-are încotro. Fuge dintr-o lume care nu-l înțelege, în alta în care are speranța. Își cere drepturile. Omulețul aceasta este și nu este singur. Îl vezi între alții care sunt la fel cu el și totuși atât de diferiți. El, Individul este Sistemul. Dacă fiecare, individual, nu este important, orice alt Sistem politic, mai devreme sau mai târziu, se va prăbuși. 

Unele lucrari ilustrează modul în care schimbările apar. Este de ajuns ca un om să își modifice direcția, să înceapă să se miște contra curentului. El va produce o stare de confuzie în jurul lui, alții îl vor urma. Schimbarea se va propaga precum unda unui val. Apar oameni care merg alături de sistem și alții care întodeauna vor alege să meargă în sens invers. Apar și omuleți invizibili, simbolic ei eu ochii albaștri. Sunt oameni care dispar pe drum, în timp, în mod aleator, de aceea am ales pentru unele lucrari un material fragil. În cele din urmă, este o serie de lucrări despre oameni și despre jocul vieții cu scurtele sale victorii de o parte sau cealaltă." Daniel Bălănescu

Denisa Florentina Curte - Viitor perfect

19:00 - 04:00

Sculptură en plein air-ul Aiurart

Artist: Denisa Florentina Curte

Curator: Ioana Ciocan

Fructe cibernetice, maturate, cu roluri bine stabilite în echilibrul ecosistemului unei planete încă nedescoperite încă, sărbătoresc prin dialog un an de Sculptură în plein air la Aiurart.