Noaptea Galeriilor 2014

BB6 @ Institutul pentru Cercetări Politice 12 Loc pe harta

Str. Spiru Haret nr. 8, București
+4 021 310 5469
bb@pavilionmagazine.org
https://www.fspub.unibuc.ro

Institutul pentru Cercetări Politice a fost creat în anul 1999, la 10 ani după Revoluție, prin transformarea Centrului de Cercetări Politice fondat în 1995, ca esența de cercetare a Facultății de Științe Politice a Universității din București. La 10 ani de la instituționalizarea activității de cercetare, Institutul rămâne una dintre puținele platforme de analiză și dezbatere a mediului politic românesc dintr-o perspectivă academică, prin mediere socială și economică. Prin intervenții în cadrul Institutului pentru Cercetări Politice, BUCHAREST BIENNALE sugerează și introduce noi metode de investigare, discuție și critică a contextului socio-politic. Aprehensiune. Înțelegând prin frica de a înțelege

22:00 - 03:00

Curator BB6 - Gergő Horváth 

Artisti: Carlos Aires (ES), Matei Arnăutu (RO), Dan Beudean (RO), Adrian Dan (RO), Dromedar (NO), Arantxa Etcheverria (FR/RO), Filip Gilissen (BE), Bjørn Erik Haugen (NO), Jan Kaila (FI), Cezar Lăzărescu & 1+1 (RO), Raqs Media Collective (IN), Marilena Preda-Sânc (RO), Gabriel Stoian (RO), Stephanie Syjuco (USA/PH), János Sugár (HU), Alejandro Vidal (ES), Erwin Wurm (A), Mihai Zgondoiu (RO), Zoltán Béla (RO)


Expoziția își propune să exploreze dublul sens al cuvântului aprehensiune, frica de un eveniment posibil și în sensul de comprehensiune. Relația dintre cele două necesită o privire îndeaproape. Cum este indusă și întreținută frica de-alungul vieții și cum devine un instrument de învățare și înțelegere. Cum este ea administrată și întreținută social, politic, cum afectează dezvoltarea ideologiei și cum acumulăm cunoașterea din frică. Acum este timpul să reevaluăm și să ridicăm întrebări despre certe aspecte ale vieții de zi cu zi care, poate, au trecut neobservate. (Fragment din textul curatorial scris de Gergő Horváth)