Noaptea Galeriilor 2014

Galeria Posibilă 18 Loc pe harta

str. Popa Petre, nr. 6, Bucuresti, 020804
021 2117933
galeriaposibila@gmail.com
https://www.posibila.ro

Au trecut mai bine de zece ani de când pe strada Popa Petre există o galerie de artă. Din 2003, aceasta se numește Galeria Posibilă, iar formele și infățișările pe care galeria le-a avut au fost și ele, întocmai ca anii ce-au trecut, numeroase.

De la pictura lui Gili Mocanu la fotografiile lui Nicu Ilfoveanu, de la ghidul de călătorie al lui Matei Bejenaru la călătoriile lui Ștefan Câlția, de la cărțile și ziarele lui Dan Perjovschi la fotografiile anonime din Petite Histoire, de la Groapa de gunoi a lui Ion Dumitriu la Ierarhia Poliției Române a lui Bogdan Gîrbovan, Galeria Posibilă își dorește să fie, cu fiecare proiect, un spațiu deschis pentru artă contemporană.Eveniment NAG

Selecție personală - atelier de alcătuit carte de fotografie anonimă

19:00 - 04:00

Artist: Nicoleta Moise 

Curator: Matei Caltia 

Selecție personală - atelier de alcătuit carte de fotografie anonimă

Vizitatorii sunt invitați să-și creeze, în această noapte, la Galeria Posibilă, propria carte. Având la dispoziție aproximativ 2000 de fotografii anonime, un copiator și topuri de hârtie și având alături expusă cartea Nu-mi place numai marea, dar si muntele! - realizată de artista Nicoleta Moise plecând de la un set de fotografii anonime găsite pe scările unei clădiri -vizitatorii sunt invitați să-și facă propria selecție de fotografii.

Narațiunea cărții va fi liberă si proprie fiecăruia dintre autori, fiind ghidată exclusiv de angajarea personală a lor în procesul selecției pur subiective de căutare, potrivire, ordonare a fotografiilor puse la dispoziție în galerie.

Atelierul Selecție personală intenționează să recupereze o abordare în imagini a fotografiei anonime vernaculare și să promoveze lucrul efectiv cu obiectul fotografic, un demers puțin experimentat în rândul publicului larg. In cadru extins, Selecție personală - cartea ce va alcătuită de vizitatorii galeriei în urma atelierului, alături de Nu-mi place numai marea,

 dar si muntele!, a artistei Nicoleta Moise, continuă seria începută de Galeria Posibilă, în 2009, cu Petite Histoire, legând viziuni și abordari diferite asupra fotografiei anonime, comunicând și funcționând una în continuarea celeilalte, dar fiind în același timp perfect independente.