Noaptea Galeriilor 2014

UAP / Galeria Simeza 35 Loc pe harta

bd. Nicolae Bălcescu, nr. 20
0216597580
ioanastelea.glass@yahoo.com
https://www.simeza.blogspot.com

Galeria Simeza este un spaţiu de expunere reprezentativ pentru manifestările culturale vizuale încă din anii 1960. Expoziţiile prezintă toate genurile de lucrări de artă plastică, cu preponderenţa sculptură, grafică, pictură.Eveniment NAG

Transparent Studio

19:00 - 04:00

Evenimentul este organizat special pentru NAG și are loc în cadrul expoziției Salonul Sticlei (eveniment organizat de Uniunea Artistilor Plastici, curator: Lucian Butucariu) ce se desfășoară în perioada 13 – 26 mai, anul în curs, la Galeria de Artă SIMEZA.

Workshop

Participanți în cadrul evenimentului Transparent Studio :

Studenții (Licență/Master) de la specializarea Sticlă din cadrul Departamentului Ceramică - Sticlă - Metal,  Facultatea de Arte Decorative și Design, Universitatea Națională de Arte din București.

Asist.univ.drd. Ioana Stelea

       În atmosfera creată de lucrările expuse în cadrul expozitiei Salonul Sticlei, studenții Universității Naționale de Arte din Bucuresti, Departamentul Ceramică- Sticlă - Metal, specializarea Sticlă, organizează un workshop pentru evenimentul Noaptea Alba a Galeriilor. Pe lângă vizionarea unei expoziții ce ilustrează sticlăria artistică contemporană românească, vizitatorii pot intra pentru cateva clipe în atmosfera de atelier, care pentru o seară va fi transpus în Galeria Simeza. 

Transparent Studio reprezintă un workshop în care studenții vor lucra folosind mijloacele specifice tehnicii gravării sticlei invitând publicul la experiment.

Workshop-ul va dispune de tehnologia necesară unui atelier de gravură în sticlă. Piese de sticlă suflată și termoformată vor fi puse la dispoziție pentru ca cei dornici sa se poată îndeletnici cu experiențe noi. Obiectele vor fi donate celor care se încumetă sa le customizeze.

Este o acțiune participativă unde vizitatorii gravează, asistă la discuții despre istoria sticlei și a evoluției tehnicilor.