Noaptea Galeriilor 2014

Atelier deschis Icoanei 23 41 Loc pe harta

Str. Icoanei Nr. 23, Sector 2
0722 350 200
https://www.dalpofzs.com

Atelierul Deschis Icoanei 23 este un loc de întâlnire a artelor contemporane cu artele interbelice şi imediat postbelice aparţinând unui Bucureşti cu iz de Sena şi de Montmartre. Tinerii artişti ai zilelor noastre sub privirea tablourilor Rodicăi Pandele şi ale Verăi Mihăilescu pot performa? zone inedite sau mai puţin cunoscute ale picturii şi sculpturii contemporane. În ambianţa unui salon interbelic şi savurând un ceai sau o dulceaţă de casă cu un pahar de apă rece, musafirii se pot bucura de frumuseţea discretă şi mereu neînţeleasă pe deplin a artelor.Eveniment NAG

Accidentals

19:00 - 04:00

Artisti: Grupul creativ DALPOFZS


Instalaţie acustică – Hartă, Fotografii sonore, Interactivitate. Fabrica polifonică

Din timpuri străbune, arta s-a exprimat prin mijloace multiple şi diferite. De la picturile din peşteră şi obiecte din clei, la muzică, design şi din ce în ce mai complexe interacţiuni cu publicul.

Suntem familiarizaţi cu imaginile Notre Dame-ului, zâmbetul lui Mona Lisa, florile lui Van Gogh sau boii lui Grigorescu... dar dacă sunetul s-ar putea prezenta ca o „imagine dinamică”? Dacă notele ar putea fi aranjate ca o reprezentare topografică a unei gări? Sau poate o hartă a unei destinaţii fictive...

Definirea artei de performance este o sarcină dificilă. Poate fi o pornire spontană sau un concept bine planificat, poate incorpora un auditoriu sau poate fi doar un manifest artistic cu artistul prezent/absent. Oricare ar fi motivaţia, performance-ul este un mijloc puternic de a exprima contextul social şi motivaţia artistică.

Când totul din jurul nostru devine şocant (precum ştirile de la ora 5), arta devine „mijlocul nostru de evadare” din viaţa cotidiană. Dar arta poate fi mai mult decât o formă de divertisment. Poate ridica multe probleme, unele dificile, altele prea abstracte pentru media de „mainstream”, fără însă a oferi imediat şi răspunsurile. Ne ajută să înţelegem mai bine spaţiul înconjurător şi să găsim noi răspunsurile ce ni se potrivesc.

Instalaţia acustică prezentată aici este menită să vă testeze imaginaţia. Într-un spaţiu „convenţional”, Icoanei 23, printre obiecte ale unei ere apuse, vă purtăm într-o călătorie prin plaiuri diferite şi dimensiuni ale gândului, imaginii şi , bineînţeles, sunetului.

Ascult, se întâmplă...