Noaptea Galeriilor 2014

Carol Factory 47 Loc pe harta

Str. Dr. Constantin Istrati nr. 1 – vis a vis de Autogara Filaret, lângă Parcul Carol I
Carol Factory Night

19:00 - 04:00

organizată de Hesper, Eurodite și Zeppelin

Zeppelin și Eurodite vă invită pe 23 mai la deschiderea Halelor Carol, un nou centru urban bucureștean pentru industriile creative, cultură și evenimente, în zona istorică Filaret, lângă Parcul Carol I.  Acestea vor găzdui primul eveniment public pe tema conversiei fostelor zone industriale cu valoare istorică în fabrici culturale. Subiectul este de mare interes pentru orașele din România, iar deschiderea Halelor Carol constituie un exemplu de bună practică extrem de necesar la noi. Carol  Factory Night vă aduce pe de o parte experiențe ale unor conversii industriale și inițiative culturale, idei și practici pentru comunități dinamice. Transformarea, inovarea tehnologică și designul, antreprenoriatul dar și mersul cu bicicleta în oraș se vor număra printre subiectele serii. 

Mai puneți și o expoziție dedicată bicicletelor în oraș, o instlație și o seară de film plus terasă, grill and beer, toate în același loc și veți avea suficiente motive să  vă petreceți vineri seara la Carol Factory.

17:00 deschiderea barului– terasa centrală

18:00 deschiderea expoziției pop-up – Sala Compresor, grădina Carol Factory.

19:00 Conferința Româno-Olandeză pe tema conversiilor industriale și a fabricilor culturale – Sala Galvanizare

21:00 – 01:00 Party în aer liber, grill and beer – powered by Fire.

21:30 Film de arhitectură –  Sala Galvanizare


Organizatorii acestui eveniment sunt  Zeppelin și Eurodite. 


Zeppelin este o asociație românească ce acționează în calitate de operator cultural și se implică în diverse proiecte de regândire a orașului, angajând capacități multiple de cercetare, management cultural și producție  de arhitectură. Zeppelin editează revista lunară cu același nume (www.e-zeppelin.ro), organizează conferințe, workshopuri, expoziții, dezbateri, concursuri, desfășoară proiecte editoriale, de cercetare și reflecție critică în arhitectură și industriile creative, și este implicat în intervenții urbane și strategii de dezvoltare coerentă a orașului.


EURODITE este o companie internațională olandeză cu sediul in București, care sprijină autoritățile, proprietarii, locuitorii și companiile în dezvoltarea orașelor și cartierelor. Compania acționează ca un catalizator de proiecte urbane prin capacitatea sa de programare creativă și strategică, experiența în managementul dezvoltării locale și a proiectelor de cooperare internațională, rețelele internaționale vaste și experiența în accesarea fondurilor UE.