Noaptea Galeriilor 2014

Facultatea de Istorie 50 Loc pe harta

Bulevardul Regina Elisabeta Nr. 4-12, Sector 5
021 314 53 89
secretariat@istorie.unibuc.ro 


Poate părea puțin neuzual ca Facultatea de Istorie să invite niște tineri artiști să vorbească prin artă despre istorie.  Am convingerea, atât eu cât și colegii mei, că arta este parte din istorie, astfel  nu facem altceva decât  să oferim cadrul pentru lucrările unor artiști, unii la început de drum, iar alții trecuți de emoțiile primei expoziții, într-un spațiu care nu a fost gândit ca o galerie de artă.  Consider că suntem părtași la un fragment de frumusețe al acestei lumi și , fără nicio pretenție, am convingerea că astfel de lucrări fac lumea din jurul nostru să fie puțin mai colorată.


 Adrian Cioroianu, decan al Facultății de Istorie, Universitatea din București


Facultatea de Istorie ofera un loc favorabil desfășurării activităților tinerilor artisti. Locul promoveaza artiștii care au căutarea vie în sufletul lor, care își pun probleme si nu cad în capcana modei în arta. 


Ana Petrovici Popescu, Curator Eveniment NAG

Born Before, Raised After 1989 - BB/RA’ 89

19:00 - 03:00

Curator: Ana Petrovici - Popescu

Pictură, Grafică, Animație: Nora  Stîngu, Nada Stîngu , Florin Lungu , Felicia Ionescu, Rene Răileanu , Daniel Turliu, Maria Nichifor, Iulian Mîță , Teofana Filip, Ana Petrovici-Popescu, Luiza Fetița, Margareta Udrescu , Alex Ivan   

Sculptură : Catalin Burtea, Valentin Soare

Fotografie: Sever Petrovici-Popescu

Muzica: Levant – electronic, Between Colours – acustic, Julia Black - jazz, Tică Lumânare, Mihaela Ristea- folk 

Teatru și film:  Radu Gabrea- proiecție "Moartea Ceaușeștilor", Euritmie


La data de 23.05.2014 Facultatea de Istorie a Universității din București, va aduce în prim-plan artistul format prin experiența propriei generații care a trăit schimbările și s-a adaptat din mers. Fiecare dintre noi poate fi considerat o piesă a mecanismului istoric, iar problematizarea devine principalul mod de a conștientiza ideea saltului României dinspre comunism spre democrație. 

Prin expoziția Born Before/Raised After’89 ne propunem să creionăm o hartă din cronologii subiective prin suprapunerea picturii, graficii, sculpturii și a fotografiei în dorința elaborării unui mozaic istoric. Cheia de interpretare a operei artistice, mai ales în contextul dat, este memoria ca formă colectivă de reprezentare.    

Cu ocazia NAG vă așteptăm în noaptea dintre 23 spre 24 mai să ne bucurăm împreună de spectacolul artelor în spațiul expozițional al Facultății de Istorie, de pe Bd. Regina Elisabeta, nr 4-12, Sector 5.  Intrarea este liberă și se va face prin Holul de Marmură în intervalul orar 19.00 și 03.00. 


Programul in timpul NAG 

- 19.00- Deschiderea Galeriei

- 20.00- Vernisaj BB/ RA ' 89 urmat de Live Performance Rene Răileanu: ”Giulgiul meu”,  Generația 80- moment de Euritmie Poetica. Vor vorbi: Adrian Cioroianu și invitații săi.

- 21.00- Concert Mâine va fi ieri, folk&acustic: Tica Lumânare, Mihaela Ristea.

- 22.00- Proiectie film "Moartea Ceaușeștilor", Radu Gabrea.

- 23.00-  Concert The Milennials-Levant, Between Colours, , Julia Black. 

- 24.30-3.00- After Party  cu intrare libera pana la ora 3, tur ghidat al galeriei, activități permanente.


 „Artă participativă” activități permanente intre orele 19.00 si 3.00-  

Re-act 

Repunerea în scena a manifestațiilor de masa  de tip comunist, însă adaptate la simboluri moderne referitoare la tranziție.  Se vor pune la dispoziția publicului cartoane  de tip puzzle, pe care grupuri de 15-20 oameni le vor recompune, pe baza unei imagini proiectate. 

Ghidaj  

asigurat de voluntari, care vor prezenta publicului  Un eveniment realizat cu sprijinul domnului decan al Facultatii de Istorie,  Adrian Cioroianu


Curator: Ana Petrovici Popescu, Organizator: Alexandru Groza, PR: Maria Nichifor; 

(Re)Searching team: Cristian Peter Marinescu, Astrid Isabela, Lorelei Răducan.