Noaptea Galeriilor 2014

The CAN 67 Loc pe harta

Str. Povernei Nr.35, Sector 1
0745 862 014
shout@thecan.ro
https://www.thecan.ro

The CAN (The Collective Art Neighbourhood) este un proiect independent dedicat practicilor artistice contemporane, sub umbrela căruia se desfășoară două direcții de lucru complementare, The CAN: InResidence și The CAN: OpenHouse. Situat în strada Povernei 35, spațiul The CAN funcționează simultan ca (open-)studio, platformă de dialog și cadru de expunere. 

Linia de lucru The CAN: InResidence este un program de rezidențe dedicat artiștilor internaționali din domeniile artelor vizuale și performative, teatrului și filmului. Pornind de la necesitatea unui spațiu comun pentru discursul și cercetarea artistică contemporană, The CAN: InResidence își propune să creeze un mediu dinamic destinat interacțiunii și colaborării cu scena artistică bucureșteană, prin participarea rezidenților la prezentări, vizite și workshop-uri. De asemenea, rezidenții vor putea lucra alături de studenți, artiști și curatori locali, având posibilitatea unor colaborări cu spații de artă contemporană care susțin proiectul. 

Prin programul The CAN: OpenHouse, proiectul este deschis către varii experiențe colaborative cu festivaluri de film locale, companii de teatru independent și inițiative culturale conexe. Prin găzduirea unei plaje generoase de evenimente creative, The CAN îsi propune să contribuie în mod activ la consolidarea unei rețele culturale consistente, în cadrul căreia dimensiunea participativă a comunității locale devine un aspect central. 

The CAN este un proiect independent inițiat de Liviu Bărbulescu și Andra Gheorghiu, în colaborare cu Sandra Demetrescu și Ioana Mandeal. Proiectul a fost lansat în martie 2014.Eveniment NAG

Blind/date

19:00 - 04:00

Artiști: Serioja Bocsok, Alexandra Ivanciu, Nicoleta Moise & Olalla Castro  

Curatori: Sandra Demetrescu, Ioana Mandeal 


Blind/date este o invitație la reflecție, în trei fragmente, asupra identității colective. De la adaptarea la un fond latent de practici ritualice, la confruntarea cu spațiul fizic și mental generat de granițele unei țări și până la problematizarea mecanismelor de reprezentare în artă, lucrările celor trei artiști trasează un cadru discursiv cu privire la nucleele, limitele și punerile în scenă ale identității. 

credit: Nicoleta Moise & Olalla Castro, film still din “Bringing Luck Back”, video, 2013