Noaptea Galeriilor 2014

Urbanesc 69 Loc pe harta

str. Pictor Ștefan Luchian nr. 17
021 313 7716
contact@urbanesc.ro
https://www.urbanesc.ro

- Îți place Bucureștiul? 

- Agitație, aglomerație, culori, chicote și claxoane, gri și roz, verde și negru, de ce să nu-mi placă?


Am creat în zgomotul citadin un loc altfel, o casă pentru sufletul omului din oraș. O casă de București vechi interpretată contemporan, un spațiu chic, luminos și senin, un spațiu deschis pentru artă, cultură și design, un loc unde contrastele se întâlnesc cu grijă, se salută și se îmbină armonios. Aici bucătăria nu e doar tradițională, fumul stă afară și găsesti altfel de forme pentru gusturile tale. 

Am descoperit  o atitudine, un mod de a trăi orașul cu drag și stil. L-am numit urbanesc│artă + stil urban. Un stil alimentar cu o bucătărie contemporană, de oraș, un stil cultural cu expoziții, vernisaje și ateliere de lucru, un stil estetic cu obiecte de design de autor, accesorii vestimentare și accesorii de casă. Și nu în ultimul rând un stil în care copilul urban își găsește și el loc.

În centrul Bucureștiului  o țesătură citadină cu restaurant, cafenea, concept store, spațiu de evenimente culturale și loc de joacă pentru copii. Un spațiu viu ca orașul. Ca Bucureștiul nostru.  

Asta înseamnă stilul urban. Restul e artă.







Eveniment NAG

Eating Earth's soup

19:00 - 02:00

Artist: Adina Mocanu

video,  performance survenit,  obiect efemer,  flyer

GEOFÁG, -Ă adj. Care se hrănește cu pământ. [< fr. géophage, cf. gr. ge– pământ, phagein – a mânca].

Adina Mocanu ( n. 1990, RO ), trăiește, lucrează și studiază în București, România.

Lucrările ei, adesea analitice, investighează granițele cu obstinație, cercetând"delimitarea" ca mijloc de alcătuire a Universului. Operează cu medii diverse, precum video, fotografie, desen, instalație, performance.