Galleries Night 2015

Anca Poterașu Gallery 5

Str. Plantelor, Nr.56, sector.2
0744.342.944
contact@ancapoterasu.com
http://www.ancapoterasu.com

Deschisă în mai 2011 într-un vechi han datând de la sfârșitul secolului trecut, Galeria Anca Poterașu este un spațiu dedicat artei recente și contemporane ce se concentrează pe susținerea și promovarea inițiativelor artistice și ale proiectelor curatoriale locale. În martie 2014, Galeria Anca Poterașu și-a început procesul de extindere printr-un nou spațiu, aflat în aceeași incintă cu sediul original. În prezent, această extensie este folosită pentru o serie de proiecte expoziționale cu caracter experimental, menite să testeze arhitectura locului.


Galeria Anca Poterașu își propune să fie activă pe scena internațională, să sporească vizibilitatea și accesibilitatea artei contemporane românești pe piețele de artă internaționale și să încurajeze cooperarea și dialogul (inter)cultural. Unul dintre aspectele esențiale ale politicii galeriei este programul de open call, care își propune – o dată la doi ani – să asigure tinerilor artiști vizuali un cadru de expunere profesional și un mediu de lucru dinamic. 

Galeria reprezintă atât artiști consacrați, cât și artisti emergenți, având un portofoliu compus din Călin Dan, Gheorghe Rasovszky, Florin Mitroi, Donald Simionoiu, Nicu Ilfoveanu, Irina Botea, Zoltán Béla, Eeva Kukkonen, Lea Rasovszky, Oana Fărcaș, Daniel Djamo si Iulian Bisericaru. 






Urmele unei nopți anunțate

19:00 - 04:00
Bucuresti

Artist: Călin Dan


Călin Dan exploatează melancolia decrepită a unor încăperi din hanul de secol 19 unde se află sediul galeriei, pentru a construi un parcurs de la naștere la nimic cu ajutorul resturilor zilei. Această a doua expoziție personală cu Galeria Anca Poterașu dezvăluie o dimensiune necunoscută a artistului, aceea de mediator discret între absurditatea hilară a materiei și imaterialitatea opresivă a fricii.