Galleries Night 2015

A1 72

Str. Piata Amzei, nr.1
0755 33 27 38 / 0752 07 22 97
adriana.tranca@gmail.com / amzeiunu@gmail.com
https://www.facebook.com/pages/BAR-A1

A1 este o adresă importantă pentru mediul cultural bucureștean. Este un spațiu în care s-au întâmplat și se întâmplă lucruri: expoziții, (mini)concerte, lansări de carte de artist și altele din aceeași categorie. Ce e special la acest loc este ca reușește să adune laolaltă toată protipendada culturală și, mai interesant, că este un catalizator, este un mediu în care apar și se dezvoltă idei. Și da, este și un bistro/bar/restaurant.


Eveniment NAG

eu

19:00 - 04:00
Bucuresti

Curator: Adriana Tranca

Artiști participanți (potențiali): clienții A1; proiectul se consideră a fi o operă colectivă


“Toți suntem artiști” ar fi parafrazarea unui dicton al lui Joseph Beuys. Propun o operă colectivă în care, pe un panou de 3 metri pătrați, la etajul unu al  stabilimentului, în camera mică, sa fie plasate imagini care îi reprezintă pe cei care vin la A1. Pornind de la faptul că suntem spațiul pe care îl credităm cu prezența noastră, caut să chestionez modul în care alegem să ne marcăm existența. Pe scurt, prin demersul meu mă interesează să aflu/aflăm cum decidem să ne auto-declarăm: printr-o etichetă edificatoare cei care citesc sunt invitați să participe prin adăugire (și nu omisiune) cu imagini/obiecte plasate pe panoul respectiv care să reprezinte o marcă personală, ceva cu care se indentifică fiecare. 

Sursa investigației este Atlasul Mnemosyne al lui Aby Warburg, istoric de artă american activ la sfârșitul secolului XIX și începutul secolului XX, care a alcătuit în biblioteca sa mai multe panouri pe care a plasat imagini diverse în încercarea de a cartografia ”posteritatea Antichității”, de a le permite spectatorilor să experimenteze ”polaritățile” ce preocupă cultura și gândirea.

Panoul va fi montat timp de trei săptămâni și va fi fotografiat zilnic.

Vernisajul, care coincide și cu finisajul având în vedere că opera colectivă va fi gata, va avea loc în Noaptea Albă a Galeriilor.