Galleries Night 2015

Art on Display @ Musette 43

Calea Victoriei nr. 114
0724 583 852
ephemair@gmail.com
http://ephemair.ro

Art on Display este un proiect inițiat în 2014 de Asociația Ephemair și care prezintă în vitrinele magazinelor și în alte spații cu acces de pe bulevardele principale din zona centrală a Bucureștiului intervenții artistice site-specific realizate de artiști.

În harta nocturnă a programului NAG, publicul va putea descoperi 2 intervenții de acest tip: în spațiul curții Muzeului George Enescu și într-un spațiu comercial de pe Calea Victoriei (Magazinul Musette).

Această abordare a spațiului urban își propune o reflecție asupra stadiului estetic actual al orașului, “forțând” un dialog cu excesul de imagini comerciale care ne populează viața de zi cu zi. Prin ritmarea traseului firesc în oraș cu lucrări și intervenții artistice se poate crea o tensiune între imaginile „seducției” construite de industria marketing-ului și cele generate de nevoia artiștilor de a-și revendica un spațiu vizibil și direct accesibil.


Eveniment NAG

Image has failed to upload due to an error

19:00 - 04:00
Bucuresti

Artisti: Laura Dumitrescu, Gabriela Mateescu, Beniamin Popescu


“I think that the accident is the future form of art.”

- Paul Virilio

Artiștii folosesc propriile fotografii de pe facebook și din arhivele personale pentru a recrea un mediu digital personal. Artefacte fictive a unei memorii pierdute, imaginile rezultată din folosirea greșită a codurilor generatoare dar reprezintă de asemenea și cauza ce inițiază eșecul încărcării în mediul digital.

În lipsa existenței fizice a acestor fotografii distrugerea reprezentării este echivalentul dispariției. Aplicațiile de tipul social media/networking încurajează utilizatorii să devină cât mai publici cu informațiile nu demult considerate private. Narcisismul digital este o strategie de prezentare ce perpetuează o realitate distorsionată și consolidează aceste manifestări deziluzionale

Astfel  alterarea imaginilor prin introducerea acestor greșeli provocate are drept rezultat reamenajarea spațiului real printr-o distorsionare și reutilizare a obiectelor de uz comun.