Galleries Night 2015

Centrul de Cultură Arhitecturală 46

Str. Jean Louis Calderon 48, sector 2
0724 537 205
office@arhitectura-1906.ro
http://www.arhitectura-1906.ro

Centrul de Cultură Arhitecturală (CCA), inaugurat în martie 2013, îşi propune să promoveze domeniul arhitecturii, culturii urbane, patrimoniului construit și al peisajului. Clădirea monument este o mărturie a respectului Uniunii Arhitecților din România pentru patrimoniul construit, trecând printr-un lung proces de consolidare și reamenajare. Centrul de Cultură Arhitecturală găzduieşte în prezent expoziții naționale și internaționale, Biblioteca UAR, Arhiva de arhitectură a UAR și revista „Arhitectura” etc.


Restauratori români: Horia Teodoru (1894-1976)

19:00 - 04:00
Bucuresti

Curator: arhitect Anca Filip


În 2014, Institutul Național al Patrimoniului a inițiat seria de proiecte „Restauratori români”, menită să reconsidere și să redescopere opera unor arhitecți precum: Horia Teodoru, Ștefan Balș, Ion Trajanescu, reprezentanți de seamă ai școlii românești de restaurare, care au activat în cadrul Comisiunii Monumentelor Istorice și al Direcției Monumentelor Istorice.
Primul proiect a fost dedicat evocării arhitectului Horia Teodoru.
Detalii http://www.horia-teodoru.ro/
Eveniment NAG

100+ Grafica în ARHITECTURA

19:00 - 04:00
Bucuresti

Curator: Simina Stan


Centrul de Cultură Arhitecturală împreună cu revista ARHITECTURA și-au propus să ofere posibilitatea vizitatorilor să observe în detaliu substanța, diferitele straturi și rigurozitatea graficii în revista ARHITECTURA de-a lungul unui secol. Tematica expoziției abordează în mod direct evoluțiile, mutațiile și angajamentele graficii în profesia de arhitect prin intermediul revistei.

Expoziția 100+ Grafica în ARHITECTURA este un comentariu un vizual care răspunde unor întrebări precum: Ce este grafica în/ de arhitectură ? Ce tehnici de desen sunt folosite sau preferate de arhitecți? Care este diferența între desenul CLASIC - la teu și echer - și cel obținut prin programe de proiectarea asistată de calculator (CAD)? Ce implică schimbarea de paradigmă în utilizarea desenului de tip crochiu după revoluția digitală?