Galleries Night 2015

Dimișcă Studio/Gallery 50

Strada General Eremia Grigorescu, nr.24, Piața Lahovari, incinta Teatrului Țăndărică
0722 350 200
dimiscart@gmail.com
http://outsideart.org; www.dimiscartgallery.com

Dimișcă Studio/Gallery este primul spațiu din Europa de Est care își propune să promoveze arta brută și valențele ei: arta singulară, Outsider Art, Raw Vision, Noua Figurație, Noua Invenție, arta alternativă, arta vizionară, arta șamanică, arta naivă, arta populară contemporană, arta în afara normelor, arta marginală, arta spirituală, arta spontană, arta degenerată, street Art, arta intuitivă și arta contemporană națională și internațională și care organizează evenimente marcate cu elemente și componente artistice unicat de identificare. Galeria prezintă în exclusivitate conceptele Outsider Art Fashion și MobilArt cu piese unicat de vestimentație și mobilier, personalizate de artistul Laurențiu Dimișcă.


Eveniment NAG

OfficeArt

19:00 - 04:00
Bucuresti

Artist: Laurențiu Dimișcă

Curator: Silvana Dulamă


Ce înseamnă de fapt o opera de artă? Și cum ar fi dacă această operă ar fi o piesă funcțională? Dimișca Studio/Gallery prezintă în exclusivitate MobilArt. Acest concept dezvoltat de Laurențiu Dimișcă pornește de la ideea că arta poate trece dincolo de caracteristica sa nefuncțională, devenind un obiect de uz zilnic, fără să își piardă însă valoarea. Gândită pentru a avea o temă, mobila pictată de Laurențiu Dimișcă se adresează oricărui iubitor de artă.

Prima lansare din cadrul MobilArt este dedicată conceptului de OfficeArt. Spațiul de lucru este asociat de multe ori cu ideea de stres, obligație, disconfort. Totuși, este la îndemâna noastră să facem o schimbare. Ideea de OfficeArt a pornit de la tabloul "Îndrăgostiții" a lui Laurențiu Dimișcă și s-a concretizat în trei piese atât de necesare în orice birou: bibliotecă, dulapul de acte și biroul propriu zis. Toate cele trei formează împreună o operă de artă.

Conceptul de MobilArt își propune să schimbe perspectiva oamenilor asupra spațiului închis, spațiu de care ne înconjurăm zilnic. Dacă ideea de tablou sau sculptură nu își găsește loc în mediul în care trăim, din diverse motive, mobila este necesară pentru confortul personal. O piesă veche de mobilier, pe care nu ai aruncat-o încă posyr deveni o operă de artă sub mâna artistului Laurențiu Dimișcă. Găsind în artă o componentă funcțională, acesta creează piese de mobilier pentru diverse spații. Lucrările sale, deja consacrate la nivel mondial, sunt acum transpuse în piese de moblier. Primul concept lansat este cel de OfficeArt, seria urmând să continue cu HotelArt, BedroomArt, ShowroomArt, KitchenArt, TerraceArt.
Eveniment NAG

Seen in Museums!

19:00 - 04:00
Bucuresti

Expoziție colectivă 

Curator: Silvana Dulamă


În luna aprilie, Fundația Outsider ART RO by Dimișcă și-a propus să scoată din depozite artiștii care expun în marile muzee din lume. De cele mai multe ori, publicul larg asociază ideea de muzeu cu arta modernă sau veche și inaccesibilă. Artiștii contemporani sunt lăsați la marginea lumii artistice când, de fapt, ei trebuie să fie elementul central al pieței de artă.

Dimișcă Studio/Gallery propune expoziția „Seen in Museums”, o expoziție cu artiștii din colecția Fundației Outsider ART RO care au lucrări în muzee internaționale, aducând astfel mai aproape conceptul de instituție publică și arta în afara normelor.