Galleries Night 2015

ELISABETA 52

Bulevard Regina Elisabeta nr. 37, etaj 2
0724 634 864
andrei.magureanu@gmail.com


spațiu multicultural într-un apartament secular întreținut de un colectiv de artiști complecși


Eveniment NAG

RAW

19:00 - 04:00
Bucuresti

Artisti: Andrei Grigorescu, Mihai Coltofean, Dragoș Dumitrașcu, Dablef, Grig, Lucian Hrisav, Irlo, Toth Julay, Măgu, Radu Nastasia, Rolland Niculușcă, Radu Pandele, Ioana Pedroo, Rene Răileanu, Wams


ce știm de fapt despre război și cat de departe suntem de acesta?
care sunt motivele unui conflict armat?

este războiul in măsură să ne schimbe în mod fundamental și ce efect are asupra culturii?
Prima incursiune in tainele războiului o aflăm in contextul jocului, o confruntare a două perspective cu mize personale unde instinctiv se dezvoltă dorința de extindere a egoului, o conditio sine qua non a evoluției, iar fizic se naște pofta pentru asimilarea adversarului.

Pe baza istoriei, o relatare a experiențelor nelimitate, s-a format conștiința colectivă iar împreuna cu mass-media am construit imaginea personală asupra războiului. Mediatizarea condiției primare in care se afla omul in contextul războiului altereaza percepția asupra realitații evenimentelor.

Intr-un circuit premeditat, analogie la recrutarea militara, RAW conectează diferite aspecte ale conflictului sub diferite forme artistice unde spectatorul se afla intro continuă confuzie. Individual sau în echipa, militar sau civil, scurt sau de durată, fizic sau psihilogic, războiul  întruchipează triumful instinctelor primare asupra civilizației. Tragicul situației derivă, însă, din faptul că victimile acestuia de cele mai multe ori nu poartă nici o vină.