COVID19: COMUNICAT NAG 2021

Pe fondul creșterii ratei de infectare COVID în orașul București, evenimentul Noaptea Albă a Galeriilor NAG programat pentru weekend-ul 15-16-17 octombrie nu va mai avea loc în format offline.

Cunoscând situația actuală din București în care activitatea desfășurată în spațiile culturale este permisă exclusiv pe baza certificatului verde, considerăm că desfășurarea unui eveniment de amploarea NAG ar afecta siguranța participanților și a publicului. De aceea, cu părere de rău, suntem nevoiți să anulăm în premieră după cinsprezece ani de activitate neîntreruptă această ediție aniversară din București.


La nivel național, Noaptea Albă a Galeriilor/ NAG se va desfășura weekend-ul viitor în orașele Timișoara, Târgu – Mureș, Sibiu, Iași, Deva, Cluj–Napoca, Craiova, Hunedoara cu rezerva unei posibile anulări a evenimentului offline în orașele în care rata de infectare va atinge un prag critic săptămâna viitoare. Intervalul orar al evenimentului din orașele menționate va fi adaptat în fiecare oraș în parte în funcție de prevederile oficiale existente la nivel local.

Evenimentul NAG București va fi reprogramat pentru data de 13 noiembrie în format online.

Noaptea Albă a Galeriilor este un eveniment inițiat la București din 2007 de către Asociația Ephemair și din 2016 este organizat în parteneriat cu organizații locale în alte orașe din România. Noaptea Albă a Galeriilor/ NAG București este un proiect co-finanțat de Primăria Capitalei prin ARCUB în cadrul Programului București – Oraş deschis 2021.

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Primăriei Municipiului București sau ARCUB. Pentru informații detaliate despre programul de finanțare ARCUB, puteți accesa www.arcub.ro Platforma NAG#15 Național și proiectul special NAG#15 “Kinema Ikon: HIMERA” sunt co-finanțate de Fundația9.

DESPRE NAG

Noaptea Albă a Galeriilor (NAG) aniversează 15 ani! Ne revedem în perioada 15-16 -17 octombrie să descoperim împreună traseul celor mai surprinzătoare locuri culturale!

Spațiile dedicate artei contemporane care doresc să participe la NAG sunt invitate să înscrie proiectele pe site MERGAND LA SECTIUNEA DE INSCRIERE

Noaptea Albă a Galeriilor / NAG este cel mai longeviv eveniment dedicat comunității creative din București. Inițiat și organizat de Asociația Ephemair, NAG s-a extins la nivel național o dată cu a zecea ediție din 2016 și în prezent este organizat în cadrul unei rețele naționale a organizatorilor locali NAG în mai multe orașe din România.

Asociația Ephemair inițiază și organizează proiecte și acțiuni culturale din domeniul artelor contemporane care vizează dezvoltarea comunității artiștilor și operatorilor culturali din scena independentă și asumă prin activitatea desfășurată un rol de mediator al conținutului cultural către publicul larg. Scopul activităților desfășurate de către Asociația Ephemair este acela de promovare a artei contemporane din România la nivel local dar și internațional. De asemenea Asociația Ephemair își asumă responsabilitatea socială și rolul educativ față de tineri cărora le facilităm accesul la cultura generației lor.

Proiectele realizate în cadrul Asociației Ephemair au contribuit la consolidarea scenei culturale locale și au susținut în mod constant sectorul cultural prin evenimente care au implicat deopotrivă instituții din sectorul public și cel privat. Activitatea de zece ani a Asociației Ephemair a adunat în portofoliul său peste 75 de programe, proiecte și activități culturale.

www.ephemair.ro

Noaptea Albă a Galeriilor / NAG București este un proiect co-finanțat de Primăria Capitalei prin ARCUB în cadrul Programului București – Oraş deschis 2021. Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Primăriei Municipiului București sau ARCUB.

Pentru informații detaliate despre programul de finanțare ARCUB, puteți accesa

www.arcub.ro

#cofinanțatdeARCUB