4
AM Gallery
Str Ion Minulescu 49A

Artist-Run space. Spatiu de expunere a lucrarilor realizate de Alex Manea.

Evoluție

INSTALATIE


Tip eveniment
DESCHIS si la NAG
Perioada Expozitie
16.09.2021 - 01.12.2021
Artist(i):

 Mâna omului a fost în centrul istoriei artei vizuale nu doar ca instrument principal al creației, ci și ca un centru important de reprezentare, dezvăluind dezvoltarea abilităților artistice și a tendințelor culturale în perioadele cheie.
   De fapt, mâinile pictate ar putea fi cea mai veche formă de artă din istoria omenirii.
Cea mai fascinantă artă rupestră în acest sens se găsește în Argentina, în Cueva de las Manos, care înseamnă literalmente „Peștera Mâinilor”.
   Potrivit Centrului Patrimoniului Mondial UNESCO, cele mai vechi picturi murale din acele peșteri au fost create cu aproximativ 13.000 de ani în urmă, iar ultimele cu aproximativ 9.500 de ani în urmă.
   Mai mult, un marcaj de mână în peșterile de pe insula indoneziană Sulawesi a fost recent datat cu aproximativ 40.000 de ani în urmă, sugerând că reprezentarea mâinii a fost unul dintre primele impulsuri artistice ale Homo Sapiens.
   Imaginile mâinilor au rămas în mare parte plate și stilizate timp de mii de ani, inclusiv în Grecia Antică și Europa medievală.
   Și după tot acest timp, impulsul preistoric de a lăsa o amprentă de mână pe un perete este încă cu noi.
   Această expoziție încearcă să reproducă diverse tehnici folosite de-a lungul timpului. Rezultatul poate fi similar, deși practica artistică este diferită.
   Așadar, este prezentat unul dintre principalele motive folosite de artiști încă de la începutul timpurilor în raport cu evoluția tehnicilor folosite la realizarea diverselor lucrări.