29
Galeria ROZ
Intrarea Ion Buzoianu

Galeria ROZ este un spatiu alternativ dedicat artei contemporane. Este un spatiu mobil care se asambleaza de fiecare data in locuri expresive si greu accesibile ale mediului natural. Evenimentul din Noaptea alba a galeriilor prezinta un material foto/video, un document al actiunilor anterioare.

Galeria ROZ

INSTALATIE


Tip eveniment
DESCHIS si la NAG
Perioada Expozitie
15.10.2021 - 17.10.2021
Artist(i):

Galeria ROZ, un spatiu alternativ pentru arta contemporana!

 

Am adunat reacții și păreri despre felul în care se expune, am avut expoziții personale găzduite de galerii particulare în țară și în străinătate, am expus în muzee, în galerii ale Uniunii Artiștilor Plastici și am observat cu cîtă ușurință se acceptă și se repetă regulile de expunere. Aspectul neutru al acestor spatii oferă un sprijin convențional oricărui tip de expunere. Parcurgînd aceste experiențe, m-am întrebat dacă nu există totuși și altă modalitate de a expune? Și care ar fi alternativele – iar de aici s-a născut conceptul Galeriei Roz, care, pe lîngă faptul că este un spațiu neconvențional de expunere, oferă un alt nivel al creației – conexiunea directă cu un mediu natural expresiv. Iar miza a fost o provocare: întîlnirea specială dintre două forțe: creația umană și puterea naturii. M-a interesat un dialog autentic între un spațiu inedit și ceea ce expun.

 

 Cum iau naștere expozițiile în această galerie neconvențională?

Cercetăm mai multe locuri, le comparăm, ferindu-ne de convențional, nu căutăm locuri de natură deja „urbanizate”, precum acele peisaje feerice și vehiculate drept „cărți poștale”, care au pretenția că ar fi expresive. Din contră, căutăm o natură sălbatică, ascunsă, neștiută, acel spațiu izolat și extrem. Și este dificil, în primul rînd pentru că trebuie să umbli destul de mult ca să le descoperi, de cele mai multe ori, acestea fiind greu accesibile. 

Galeria devine astfel, nu doar un spațiu expozițional, ci un obiect în sine expus în marea galerie a Naturii.

 

Sunt deja trei proiecte realizate pe care le propun spre vizionare:

Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=N6M36RBw7q8&t=19s

Facebook : Galeria ROZ    

Instagram: galeria_roz

 

Andrei Ciubotaru