Constantin Marian Brosteanu
, United Kingdom
Absolvent al Universității Liverpool John Moores, artistul Constantin Marian Broșteanu (n. 1982, Brașov) utilizează fotografia, imaginea dinamică și suportul video ca platforme explorative în cadrul practicilor artistice contemporane. Două teme majore prezente in proiectele sale sunt reinterpretarea peisajului urban și explorarea mediului fotografic în era post-digitală. Selecții din portofoliul artistului au fost publicate și expuse în diverse expoziții de grup și festivaluri internaționale. Trăieşte şi lucrează în Manchester, Marea Britanie. Lucrările prezente în expoziția „DIsrUpT: analog digital remix” fac parte dintr-o serie mai largă de studii intitulată „Peisaje Mnemonice” și interoghează universul vizual pornind de la teoria conform căreia imaginea fotografică se bazează mai mult pe memorie și informația deja existentă a privitorului decât pe caracteristicile detaliate ale imaginii. Compozițiile au caracter atemporal, se înscriu în sfera exercițiilor psihogeografice de explorare a reperelor din peisajul urban. Au fost realizate în Brașov în iarna anului 2016 folosind unul din primele aparate foto digitale portabile, Game Boy Camera, cu o rezoluție monocromatică de 0.014 megapixeli.
Adeea Ursu
Brasov, Romania
Nascuta si crescuta in frumosul oras de la poalele Tampei, mereu recunoscatoare naturii pentru darurile sale care readuc omul la o contopire instanta cu infinitatea, iubirea si frumusetea intrinseca a vietii. Doreste sa transmita mai departe prin yoga, hrana vie, creativitate cu elementele naturii, bucuria si armonia naturala.
Adrian Bratu
, Romania
Adrian Marian
Brasov, Romania
Agata Secelean
Brasov, Romania
Artist vizual- pictura, scenografie, ilustratie
Albert Iulia
Brasov, Romania
Albert Zoltan
Brasov, Romania
Alex Andrei
Brasov, Romania
Alexandru Dobre
Brasov, Romania
Alin Stefanescu
Brasov, Romania
Alina Andrei
Braşov, Romania
https://www.facebook.com/RAFT-spa%C5%A3iu-de-art%C4%83-375943299258609/?fref=ts
Anamaria Guguian
Brasov, Romania
Badea Andrei
Brasov, Romania
Baroianu Corina
Brasov, Romania
Sunt o artista care locuieste si lucreaza in Brasov, iubitoare de lut si pictura pe sticla.
Betina Marcau
Brasov, Romania
Bianca Spatariu
, Romania
Biofilm
Brasov, Romania
Biofilm este dans: Este Petra A. Binder, filolog, performer, dramaturg, folosește arta cuvântului și a corpului înspre exprimare și exteriorizare. A participat în spectacole și la festivaluri de dans contemporan și contact improvisation, ca regizor artistic la performance-uri, scenarist sau coregraf și a inițiat în ultimul an elevi de liceu înspre arta scrierii dramatice, publicând rezultatul dramaturgic într-un volum de teatru pentru tineret. Biofilm este muzică: Este trupa The Sevenelevens, un proiect proaspăt și ambițios demarat de chitaristul Radu Mureșan şi de către producătorul George Pandrea. Băieții produc un sunet cald, exclusiv instrumental, îmbinat cu nuanțe indie/hip-hop. Solo-urile de blues așezate peste ritmuri și bași digitali sunt o variantă mai soft a Ratatat-ului american ori a Darkside-ului inițiat de Nicolas Jaar. Biofilm este poezie: Este poetul, performerul și profesorul brașovean Robert G. Elekes. După publicarea primului său volum “aici îmi iau dinții-n spinare și adio”, apărut la editura Tracus Arte în 2015, a primit Premiul Național de Poezie “Iustin Panța” pentru debut, Premiul Național de Poezie „Mihai Eminescu, Opus Primum”, Premiul de debut al revistei de literatură „Familia” și premiul de debut al Uniunii Scriitorilor din România. Poemele sale au fost traduse și publicate în America, Germania și Ungaria. Este fondatorul și coordonatorul clubului de lectură Dactăr Nicu's Skyzoid Poets și al festivalului de poezie cu același nume.
Blanka Ayo
, Romania
Alias pentru Ely Hirtopanu, designer, artist vizual
Chelemen Mara
Brasov, Romania
Corina Dragan
Brasov, Romania
Corlatan Daria
Brasov, Romania
Cosmin Fruntes, Andrei Rosetti, Sorin Scurtulescu, Ciprian Bodea
, Romania
Cristina Milea
, Romania
Dan Cotruta
, Romania
Dan Cotruta este repetent în cadrul Universității Naționale de Arte, Secția Foto-Video. În acest moment este în special interesat de felul în care o vizionare atentă a detaliilor reale poate creea o lume imaginară. Lucrează în special pe film deoarece acesta îl forțează să se miște mai încet dar și pentru că îi place cum miroase revelatorul. A expus lucrări în cadrul a mai multe expoziții de grup și individuale la Galeria Victoria, UNA Galeria, Salonul de Proiecte și în cadrul Art Safari.
Dan Oprea
Brasov, Romania
Decebal Gabriel Țăroi
Brașov, Romania
Este un actant relativ nou pe scena artelor vizuale, deși are participări expoziționale încă din copilărie, un împătimit al pro-gnosticismului, metaforic exprimat prin limbajul sintetizat al unei populări de spații cu personaje din recuzita reveriilor antropomorfe. Exprimările sale în tehnici diferite (desen, linogravură, colaj si in special in ceramică), pendulează între întruparea fantastică a unor ființe de la marginea lumii, prefigurări himerice, etalări impresionante prin acrivia descrierii, diversitatea faunei - și între modelarea cu reverberații arhaice a subiectelor metamorfozate.
Dontu Ruxandra
Brasov, Romania
Draghici Ana Maria
, Romania
Emanuela Voinescu
Băicoi, Romania
Emanuela Voinescu (n. 1991, Ro), Absolventă UNArte Bucureşti (2015), Proiecte importante: 2014,2015,2016 – Design grafic pentru festivalul Arkadia Shortfest 2015 – Asistent grafică, proiectul Collage. Art…under construction, Muzeul Naţional al Satului Expoziţii personale: 2016 – Tabula rasa, Indicator – Contemporary art gallery, Braşov
Emil Măndănac
, Romania
Flaviana Enache
brasov, Romania
Fontana Paula
Brasov, Romania
Gabriella Spiridon
, Romania
George Pandrea
Brasov, Romania
I am a 25 year-old music producer from Romania. My music is mainly beat-driven, layered with both organic and synthesized textures. I enjoy just as much working with vocals, acoustic instruments and electronic ones. My three main projects, for which I write constantly are: George Pandrea (future bass, hip-hop, wonky), Tertip (future RnB) and Biofilm (poetry performance). Alongside these I also write for commercials and others artists.
George Rosu
, Romania
Getty Tatomir
Brasov, Romania
Gheorghe Razvan
, Romania
Trfoi Audiovizual este un proiect de video mapping.
Gosman Ana-Maria Cristina
Brasov, Romania
Grecu Madalina
Brasov, Romania
Grozavu Theodora
Brasov, Romania
grupul noima
, Romania
Homeboy LDJ
brasov, Romania
Horia Petrașcu
Brașov, Romania
Ioan Aron Țăroi
Brașov, Romania
Absolvent al Facultăţii de Arte vizuale din Timişoara, secţia Ceramică - Arte Decorative, Ioan stăpâneşte mai multe tehnici - grafică, pictură, ceramică, metal. Debutează cu expoziţia "Natura şi păsările", în anul 1986 la Braşov, iar la nivel internațional cu expoziția "La Passarelle", în Tours, Franţa, 1990. Are numeroase participări în expoziţii colective în ţară şi străinătate, iar dintre expoziţiile personale amintim : Expoziție de desen, curator Theodor Redlow 1990 Braşov, “Obiecte din Metal”, galeria Bistro de l’Arte 2006 , Braşov ”Etica Locuirii”, sala Europe, 2008 Braşov Expoziție personală, Turnul Alb, Braşov, 2014 Expoziție personală Galeria Europe 2017
Ionesei Andreea
Brasov, Romania
Irina Neacsu
Bucuresti, Romania
www.irinaneacsu.com
Istoria la persoana I
Brasov, Romania
Proiectul Istoria la persoana I aduce la viață personaje marcante din istoria Brașovului. Personajele istorice, îmbrăcați în costume de secol XVI-XIX, interpretează poveştile de viaţă ale personalităţilor și sunt specializați în prezentarea într-o manieră personală, a unor informații cu caracter turistic și cultural despre Brașov. La NAG, pe lângă expoziția foto despre ei, veți putea chiar să vorbiți cu ei!
Ligia Maior
Brasov, Romania
De cand ma stiu adunam bucati, ramasite de materiale de prin calatorii, second-handuri, tarlale cu munti de haine abandonate pentru un leu; le imbinam, le lasam sa se aleaga una pe alta, ieseau quilturi, genti, rochii, orice se putea refolosi. Imi doream sa refolosesc toate virtutile, toate ideile din mine, sa nu le las sa se piarda. Apoi dealungul anilor ce au urmat am intrat in lumea scenografiei, a costumelor, a texturilor incarcate de povesti. Pentru ca daca atingi usor un material ii poti simti timpul, povestea. Cativa ani am fost complet absorbita de atelierul mazgalit unde am petrecut ore in sir. Din fascinanta lume scenografica am alunecat usor pe urmatoarea creanga si am primit un pui de om in grija. toate ideile creative si-au mutat privirea in directia ei. Dupa un gap tridimensional incep incet sa adun coji de avocado, sa las semintele gandurilor sa prinda iar forme fragile. Observ in jurul meu cum lumea se schimba in ceva mai bun, mai aproape de firesc. Cautam tot mai mult metode alternative de a trai iar in toate aspectele se declanseaza o transformare. Am incetat a mai sustine marile companii care participa la dezintegrarea planetei si la devalorificarea umana, e timpul pentru o noua revolutie...una interioara de data asta. De aici s-a nascut LLIFL, brandul ca o alternativa sustenabila de imbracaminte pentru copii. O varianta mai blanda mai grijulie cu comunitatea si cu resursele planetare. De la producerea materialului pana la cusut, toate persoanele implicate sunt onorate la adevarata valoare a muncii lor.
Luminita Mihai
Bucuresti, Romania
Absolventa a Universitatii de arta Bucuresti(2001) traieste si lucreaza in Bucuresti. Se ocupa preponderent de pictura, insa importanta o acorda mai mult conceptului, imbratisand cu placere mai multe medii de expresie. Subiectele preferate tin de zona Inefabilului,Sensibilului sau Absurdului, problematici putin comerciale si mai degraba neimplicate social, totusi extrem de prezente. Prin realizarea obiectelor propuse incearca adeseori rezolvarea tensiunii interioare acumulate fata de subiect, un fel de "ardere" terapeutica prin infaptuire. Expoziţii personale: 2015 Pictura, spatiu in tranzitie, Bucuresti 2001 Salonul de Artă Genius, Bucureşti Expoziţii de grup: 2015 Muzeul militar national, pictura, Bucuresti 2011 Atelier deschis, pictura, Noaptea Galeriilor, Bucuresti 2010 Spazio,Grafitti love/ Grafitti hope,pictura,Bucuresti 2009 Spazio, Cub moale, Bucuresti 2006 Rael Artel Gallery, fotografie, Parnu,Estonia 2004 Transfigurări. Punct şi de la capăt. Muzeul de Artă al Banatului, Timişoara 2004 Young Colours, Artexpo, Etaj ¾, Bucureşti 2004 Desene la Orizont, Galeria Orizont 2003 Simeza nostra, Galeria Simeza, Bucureşti 2003 Works IV, Galeria Posibilă, Bucureşti 2002 Works II, Galeria deINTERESE, Bucureşti 2002 Expo World Trade Center, Bucureşti 2002 Licitaţia MNAR 2002 COOP 2, Kalinderu Media LAB 2001 SPOT, Galeria deINTERESE, Bucureşti 2001 Palatul Şuţu 2001 Diplomă, Galeria etaj ¾, Teatrul National, Bucuresti 2001 Blagoevgrad, Bulgaria 2001 COOP 1, Atelier 35 2001 BUS vs. Prietenii, Galeria Eforie, Bucureşti 2001 The Neurotical Neo – Realisme, Galeria Apollo, Bucureşti 2001 Sursa, Muzeul Literaturii Române, Bucureşti 2000 Lumi & Gili, Studio Toaca, Bucureşti
Marin Alexandra
Brasov, Romania
Mihai Barbu
Brasov, Romania
Mihai Iepure-Górski
Cluj Napoca, Romania
Mihai Păcurar
, Romania
Oana Lucia
Bucuresti , Romania
Florile sunt porti catre rai
Oana Paraschiv
Brasov, Romania
Take my hand, come back to the land - Human on Omul din cub este limitat, dar prezinta caracteristici umane care ii pot schimba conditia. In viziunea noastra, interactiunea umana este printre cele mai eficiente cai de a evada in exteriorul cubului. Omul este intr-o captivitate falsa. Contactul cu exteriorul, aparent ingradit de sticla, este usor recreat prin atingere, cea mai directa cale de comunicare cu pulsatiile interioare.
Ovidiu Savu
Brasov , Romania
istoric/ muzeograf/ şef de secţie la Muzeul "Casa Mureşenilor" Braşov
Pietrosaneanu David
Brasov, Romania
Plugar Iulia
Brasov, Romania
elev Liceul de Arta Brasov
Popa Ioana
Brasov, Romania
Prof Mihai Corneliu
Brasov, Romania
Profesor Liceul de Arta Brasov
Prof. Nicolae Trutiu
Brasov, Romania
Raluca Aprodu
, Romania
Razvan Gheorghe
brasov, Romania
video mapping
Roxana Maria Cornea
Braşov, Romania
muzeograf/ curator, Muzeul "Casa Mureşenilor" Braşov
Sandor Andreea
, Romania
Serbanescu Dragos
Brasov, Romania
Silvia Ionita
brasov, Romania
Simona Nichiteanu
, Romania
Victoria Țăroi
Brașov, Romania
Victoria Ţăroi - licenţiată în conservare - restaurare la Facultatea de Arte Vizuale din Timişoara, cu dublu masterat în restaurare icoană şi textile - este un reputat artist vizual cu numeroase expoziţii de nivel naţional şi internaţional, cu experienţe multiple în cercetare si restaurare artă, pedagogie și curatoriat, cu portofoliu amplu în domeniul design-ului muzeal, de interior, obiect, mobilier si vestimentar. Activitatea sa expoziționala debutează cu personală Despre pasăre 1986, Victoria Brașov. Dintre expozițiile personale amintim: '' Timpul păstrător'' -desene, sala UAP-Victoria, curator Theodor Redlow 1990 “Pictură pe Metal și Lemn” galeria Bistro de l’Arte, 2006 Brașov Expoziție personală de desen, Bistro de l’Arte, 2007 Brașov ”Etica Locuirii”, sala Europe 2008 Brașov Carte 2011 Okyan Brașov “Manuscris”, 2012 Bistro de l’Arte Brașov ''Inlauntrul ferestrelor'', 2014, Turnul Alb al Cetatii Brașov ”Semne de lumină” 2016 Tiny Griffon Nurnberg, ”Înfățișări” 2017 Europe Brașov Are numeroase participări la expoziții de grup în țară și străinătate - Belgia, Franța, Germania, Statele Unite ale Americii, Italia etc. Este membru fondator și președinte al Asociației Culturale ARTESSENTIA.
Vlaicu Golcea
, Romania
© 2017 ASOCIATIA EPHEMAIR