44
Rezidenta BRD Scena9
Strada I.L.Caragiale

Rezidenta BRD Scenna9 este un hotspot cultural creat de BRD - Groupe Société Générale. Galeria functioneaza intr-o cladire monument istoric de pe strada I.L.Caragiale, nr. 32 din Bucuresti, construita in anul 1890.

Museum of Broken Relationships

VIZIONARE


Tip eveniment
DESCHIS si la NAG
Perioada Expozitie
03.09.2020 - 17.10.2020
Artist(i):

Proiectul Museum of Broken Relationships (MBR) este un demers internațional de explorare și exprimare creativă. Având locații expoziționale permanente în Zagreb și Los Angeles, Museum of Broken Relationships este un spațiu fizic și virtual creat cu scopul de a împărtăși povești despre felul în care iubim și pierdem. În fiecare an, expozițiile MBR sunt itinerate în întreaga lume, iar anul acesta a venit și rândul României de a găzdui acest eveniment. Evenimentul reprezintă un pas firesc în urma apelului lansat în această vară, când publicul larg a fost invitat să doneze obiecte personale ce amintesc momente fericite ori complicate din foste relații sentimentale. Acum a venit momentul să vedem mărturisirile primite de la public, ce îi vor purta pe vizitatori prin istorii ce uneori sfidează granițe fizice ori emoționale.

Outside Histories #2: Sorina Vazelina / Nina Jovanović

STREET ART


Tip eveniment
FOCUS NAG
Perioada Expozitie
02.10.2020 - 31.12.2020

Primul episod al „Istoriilor pe din-afară” și-a făcut loc anul trecut pe pereții grădinii de la Rezidența BRD Scena9, împreună cu artiștii Pisica Pătrată, Robert Obert, Maria Bălan și John Dot S, ale căror lucrări populează și azi spațiul de pe I.L.Caragiale 32. Proiectul „Outside Histories”, o inițiativă a asociației Ephemair împreună cu BRD Groupe Societe Generale și Centrul Cultural Expo Arte, continuă la NAG #14 cu Sorina Vazelina, ilustratoare fantastică din liga de aur a ilustratorilor din România secondată de Alexandru Grigore plus un minibonus cu o super artistă emergentă în vârstă de numai 7 ani, Nina Jovanović
.

În cadrul Outside Histories #2, Sorina ia personaje schițate din viața de zi cu zi, desene din copilăria ilustrației românești, referințe rostogolite prin sertare prăfuite și le amestecă până obține o pastă consistentă. Amalgamul astfel sintetizat este apoi aplicat, cu ajutorul meșterului Grigore, pe suprafețele avariate ale cadrelor aztece, pentru a închega o istorie mică, năclăită, de hazard lipită.

Nina aduce universul exploziv al imaginației unui copil transformând zeitățile aztece în personaje care par coborâte dintr-o carte de benzi desenate Science Fiction învăluite în accente halucinant cromatice.

DE CE OUTSIDE HISTORIES? Ce au de a face aztecii cu o casă din centrul Bucureștiului și care a aparținut familiei regale? Dar amerindienii cu istoria orașului, cu istoria oamenilor care s-au perindat prin această casă? Zidurile curții Rezidenței BRD Scena9 poartă imaginile unei istorii care aparține strămoșilor altui loc, spusă stângaci într-un amestec alandala de zeități aztece și elemente de iconografie bizantină băgate în această poveste total „pe lângă”. „Outside Histories” /„Istorii pe din afară” este prima intervenție pe acești pereți integrată în procesul de transformare prin care spațiul Rezidenței BRD Scena9 a trecut în ultimii patru ani.

 

„Outside Histories” este un proiect special NAG 2020 | Noaptea Albă a Galeriilor produs de Asociația Ephemair împreună cu BRD Groupe Societe Generale alături de partenerul: Primăria Capitalei prin Centrul Cultural Expo Arte.

Măsuri de siguranță sanitară Pentru protejarea tuturor participanților la Noaptea Albă a Galeriilor, organizatorul NAG, Asociația Ephemair a prevăzut o structură a programului și măsuri specifice în concordanță cu prevederile legale transmise de către Ministerul Culturii prin Ordinul nr. 3.142 din 31 august 2020 pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2 și pentru asigurarea desfășurării activităților în condiții de siguranță sanitară în domeniul culturii.