Strada Popa Soare 18
0213202608
bucuresti@jcc.ro
JCC este locul care ofera posibilitatea tuturor evreilor si vizitatorilor de a invata despre cultura iudaica, traditii si obiceiuri, sarbatori, Israel, intr-un cadru nou, modern si relaxat. Cei ce ne trec pragul pot pot invata orice: de la limbi straine la arta, pot petrece timp cu prietenii, se pot relaxa.

Eshet Chayil - O Femeie de Valoare

PICTURA
Program:
22:00 - 01:00
Tip eveniment:
VERNISAJ la NAG
Perioada expozitie:
10/06/2017 - 10/14/2017
 
Curatori:

Binecunoscute pictorite romance de origine evreiasca, printre care Medi Dinu, Margareta Sterian si altele

Imagini si Povesti din Bucurestiul Sefard

FOTOGRAFIE
Program:
22:00 - 01:00
Tip eveniment:
DESCHIS si la NAG
Perioada expozitie:
10/06/2017 - 10/14/2017
 
Curatori:

În contextul înfloririi, în ultima vreme a ceea ce putem considera o adevărată mișcare culturală pentru readucerea în actualitate a istoriei capitalei, cu numeroase articole, cărți și albume care apar cu o frecvență impresionantă, eforturile și rezultatele ar fi incomplete fără includerea și a acestui aspect, în unele privințe indispensabil, pentru că în unele domenii evreii sefarzi și ashkenazi (și minoritățile în general) au fost deschizători de drumuri. Imagini vechi și noi, povești de succes și istorii cu personaje care populau altădată Bucureștiul sefard îi sunt puse la dispoziție vizitatorului pentru a-și putea face o imagine de ansamblu asupra acestei lumi astăzi doar virtuale, dar care este încă prea frumoasă pentru a fi dată uitării, căci nu doar sinagogile și clădirile comunitare sefarde au dispărut, ci și sefarzii înșiși; dintre cei care reprezentau odată majoritatea evreilor bucureșteni, astăzi mai sunt doar câțiva, care pot fi numărați pe degete.

Un Album de Amintiri

VIZIONARE
Program:
22:00 - 01:00
Tip eveniment:
DESCHIS si la NAG
Perioada expozitie:
10/06/2017 - 10/06/2017
 
Curatori:

Albumul de amintiri al lui Hedy Klein ne prezintă, sub forma expoziției itinerante „Amintirile unui album”, un fragment din viața unei fetițe evreice, a familiei ei și a colegelor de clasă, în Oradea anului 1944. Hedy a fost deportată din Oradea la Auschwitz în timpul Holocaustului din Transilvania de Nord și a supraviețuit. Expoziția a fost realizată cu sprijinul financiar al International Holocaust Remembrance Alliance și al Ambasadei Canadei în România.

© 2017 ASOCIATIA EPHEMAIR