51
Muzeul Național de Artă Contemporană
Izvor 2-4 St.

0040-21-3189137

0722 311 217

Muzeul Național de Artă Contemporană a fost înființat în anul 2001 și s­-a deschis în noul sediu de la Palatul Parlamentului, aripa E4, în toamna anului 2004. În cei aproape cincisprezece ani de activitate, programul muzeal a acoperit cât mai multe dintre zonele de interes din și pentru arta românească contemporana, lucru care a însemnat expunerea, de multe ori în premieră, a unor artiști sau grupuri importante din România și din străinătate. De la noi media la forme de expresie tradiționale, expoziții tematice până la retrospective sau proiecte individuale, de la artă conceptuală la bandă desenată, dar și arhitectură, design și planificare urbană, urmărim ca prin aceste juxtapuneri să conturăm imaginea de ansamblu a contextului cultural și artistic actual. Muzeul a produs, găzduit și susținut și numeroase evenimente ­spectacole, sesiuni de lucru, festivaluri de teatru și dans contemporan.

Muzeul Nomad de Artă Contemporană

REALITATE VIRTUALA
Tip eveniment
EXCLUSIV la NAG
Perioada Expozitie
16.09.2018 - 16.09.2018
Program
  • 19:00 - Deschidere
  • 20:00 - PlayHood joacă Friday
  • 21:30 - Explorare expoziție cu ghid audio făcut de Cosmo (percuție)
  • 00:00 - Inchidere

MNAC curatoriază o expoziție itinerantă pe tema inegalității de șanse și a discriminării etnice, un muzeu pop­-up care va călători după lansarea la Noaptea Albă a Galeriilor către spații cu concentrare mare de populație activă și ocupată, în­ sedii de companii. 
George Vasilescu, Claudiu Cobilanschi, Simona Constantin + Suzana Dan + Cosmin Filișan, Soker.es sunt artiștii selectați prin concurs să creeze împreună cu comunitatea din Rahova-Uranus, vecinii muzeului, precum și cu rezidenți din Aleea Livezilor (Ferentari), patru lucrări de artă care să apropie emoțional lumile, pe cea a turnurilor înalte din Pipera de comunități marginale. MNAC împrumută gratuit expoziția companiilor. Itinerariul Muzeului Nomad, cum va fi cerut și primit de societate, devine în continuare subiect de studiu. Singura expunere a lucrărilor la MNAC are loc de Noaptea Albă a Galeriilor, eveniment în care trupa de teatru Playhood va juca piesa “Friday”, iar expoziția poate deja fi cerută de companiile care doresc să aducă arta mai aproape de angajații lor, la muncă, în mediul în care aceștia își petrec >8h/zi. Propunem o pauză de reflecție la cei percepuți de majoritate drept ceilalți, adesea neînțeleși prin prejudecată, marginalizați sau ignorați și lansăm un apel la solidaritate și adaptare a culturilor organizaționale la o etică responsabilă social. Muzeul Nomad de Artă Contemporană este un proiect MNAC Community Outreach ce are ca obiectiv dezvoltarea publicului muzeului prin derularea unor proiecte educaționale și intervenții artistice in place dedicate unor comunități țintite. Astfel, muzeul devine o agora pentru dezbatere a temelor care prin dialog între membrii societății pot fi înțelese mai bine prin spargerea limitelor impuse de prejudecată. Proiectul este cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național, sesiunea de finanțare proiecte culturale II/2018, aria Arte Vizuale. Dezvoltat în parteneriat cu Policy Center for Roma and Minorities.