PROIECTELE SPECIALE NAG2021

Proiecte speciale NAG#15 

Deja tradiționalele proiecte speciale NAG sunt și ele nelipsite din această ediție. Proiectul OUTSIDE HISTORIES#3 continuă seria de intervenții in situ realizate de artiști invitați să își aducă contribuția în palimpsestul imaginar al istoriilor suprapuse de pe zidurile grădinii Rezidenței BRD Scena9. În acest an invitat excepțional este Alexandru Rădvan, unul dintre cei mai remarcabili artiști români din generația 2000. Al doilea invitat este Robert Obert, un artist care în acest an și-a lăsat semnătura pe o mulțime de murale și intervenții, în spațiul urban bucureștean și nu numai.

Al doilea proiect special, CADAVRE EXQUIS / NAG RETROSPECT a lansat o invitație tuturor artiștilor care în ultimii 14 ani au contribuit la imaginea cameleonică a fiecărei ediții a Nopții Albe a Galeriilor de a se preta experimentului suprarealist, iar contribuțiile lor să genereze un vizual accidental. 

Îi listăm aici și încă o dată le adresăm mulțumiri pentru contribuția magică pe care au avut-o la acest eveniment: Ciprian Dicu - NAG#1 / NAG#2, Ogilvy creative team (coordonați de Dani Macarie) – NAG#3, Aitch Heliana & Saddo Raul, The Oilers Crew, Milos Jovanovic – NAG#4, Sorina Vazelina – NAG#5, Iulia Grooves, Andy Sinboy – NAG#6, Veronica Solomon – NAG#7, Mircea Pop – NAG#8, Marwan – NAG#9, Răzvan Cornici – NAG#10, NAG#11, NAG#12, NAG#13, Sașa Lazăr – NAG#14 împreună cu restul echipei creative a NAG și a colaboratorilor: Cătălin Matei / Sillyconductor – creație spot audio NAG#7, NAG#8, NAG#9, NAG#10, NAG#11, NAG#12, NAG#13, NAG#15, Adrian Agheniței – spot video NAG#10, Șerban Jipa – NAG creative crew -design web noapteagaleriilor.ro 2010-2021, animație spot NAG#11, NAG#12, NAG#13, NAG#14, Alexandra Blidaru – NAG creative crew, grafică & DTP

Ansamblul acestor elemente va fi expus în spațiul A5 Studio Space până la finalul lunii noiembrie în cadrul programului ART on DISPLAY, un concept inițiat în 2014 de către Asociația Ephemair care prezintă intervenții de artă contemporană în spațiile vitrină din diferite spații pietonale.

Un al treilea proiect special produs pentru această ediție aniversară a NAG este dedicat kinema ikon - celui mai longeviv grup de artă experimentală din România, și va putea fi văzut în București începând cu 26 noiembrie. 

Expoziția kimæra produsă de Asociația Ephemair și co-finanțată de Fundația9 a fost singurul proiect special NAG care a fost prezentat în format offline în cadrul evenimentului NAG Național în orașul Arad în weekendul 15-16-17 octombrie. kimæra este o metainstalație interactivă colectivă a artiștilor gH, Bogdanator, Alex Halka și reVoltaire, care a fost expusă în perioada 15.10 - 01.11.2021 la Muzeul de Artă Arad, în cadrul MAFA8 - Media Art Festival Arad și care va fi itinerată între 26.11 și 23.01.2022 la Rezidența BRD Scena9 din București.

Noaptea Albă a Galeriilor este un eveniment inițiat din 2007 la București de către Asociația Ephemair și din 2016 în parteneriat cu organizații locale în alte orașe din România. 

***
Noaptea Albă a Galeriilor / NAG București și proiectele speciale NAG#15 CADAVRE EXQUIS NAG#15 și OUTSIDE HISTORIES #3 incluse în acest program sunt co-finanțate de Primăria Capitalei prin ARCUB în cadrul Programului București – Oraş deschis 2021. 

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Primăriei Municipiului București sau ARCUB. Pentru informații detaliate despre programul de finanțare ARCUB, puteți accesa www.arcub.ro
#cofinanțatdeARCUB