2
Cer Deschis
Str Trubunei 19

0729360179

Cer Deschis

INSTALATIE
Tip eveniment
VERNISAJ la NAG
Perioada Expozitie
05.10.2018 - 06.10.2018
Program
  • 19:00 - Deschidere
  • 19:00 - Cer Deschis
  • 02:00 - Inchidere

În proiectul spațiului alternativ Cer Deschis sunt prezente două artiste. Roxana Ionescu si Anca Stătică. Lucrările selecționate penrtu acest eveniment sunt o declarație contemporană, conceptuală, metaforică: ROXANA IONESCU / SCULPTURE FOR THE MIND, ANCA STĂTICĂ/ LADDER OF VALUES  

„SCULPTURE  FOR  THE  MIND”/ ROXANA IONESCU Modelajul a fost explicit decodificat prin film și imagine,în evenimentul din martie prezentat aici :https://roxaart.com/news/.urmând ca prezența, conceptul Sculpture for the mind să facă subiectul mai multor instalații până când acest este epuizat. partea de Cod urmează să fie în premieră prezentată în acest eveniment. Voi aplica lucrărilor mele filtrul de sinteză care se aplică unei propoziții, părți ale propoziției, apoi funcții. In acest context, în percepția generală, piesa de sculptură finită este semnul de punctuație la finalul propoziției. DESPRE  SEMN :  In acest context poate avea sens doar atunci când apare pentru a completa ceea ce a fost spus deja. Prin urmare el exista in limbajul ales, în funcție de modul în care îl contextualizăm. Dacă modelajul e limbajul ales, atunci rezultatul final al modelajului este semnul de punctuație, al evenimentului unde acesta e prezentat DESPRE  REACȚIE: Reacția nu este suma părerilor celor ce comercializează, licitează, găzduiesc sau teoretizează arta, ci o concluzie a ecoului rămas în conștiința  publică după eveniment.  Pentru cel ce crează ( pentru mine in acest caz), lucrarea  vizuală este o cercetare, o concluzie a unei conversații. asadar vorbirea are rolul unui sculptor pentrut cel ce ascultă.

SCARĂ DE VALORI/ ANCA STĂTICĂ Lucrarea a fost dezvoltată pornind de la provocarea de a crea un obiect utopic, care prin esență este un obiect ce își pierde funcționalitatea. Această provocare a creat contextul de a compune o metafora vizuală, bazată pe îmbinarea a două elemente des întâlnite în viața de zi cu zi, o scară și o socotitoare. Totuși îmbinarea acestora a materializat un fapt real al existenței noastre pe pământ, faptul că drumul nostru spre cer este influențat de modul în care ne “calculăm” fiecare alegere. Fiecare pas din viața noastră zilnică e o treaptă care ne poate aduce mai aproape de cer sau ne poate ține jos. Scara este funcțională ca socotitoare, invitând publicul la interacțiune pentru a îi pune în contact cu realitatea acestui fapt care nu este vizibil ochiului. Astfel se creează un context în care oamenii pot reflecta la propriile alegeri și calcule între extremele de roșu și verde. Bila albastră este reprezentativă pentru realitatea cerului și poate fi văzută ca țintă pe parcursul procesului sau ca promisunea realității cerești. Poate că viața poate fi trăită de la baza scării tot calculând ce ne costă să urcăm sau din locul în care suntem urcați sus și perspectiva noastră despre ce se întâmplă jos este complet diferită.