1
Dragoste Gallery
Andrei Șaguna nr. 5

Era 2009 când îmi propuneam ca în timp de 7 ani să devin artist. Dar neavând unde să expun în Sibiu a trebuit să pribegesc prin alte orașe și țări până în 2016, când obosit să lupt singur și dezamăgit de lipsa de implicare a autorităților locale cât și a unor artiști în deschiderea unui spațiu de expus în Sibiu, am renunțat la imaginea de artist ca să mă focalizez mai bine pe brandul meu Dragoste. Și a fost o decizie bună căci în 2017 am câștigat premiul de design vestimentar ZAIN- Design Expessions cu ajutorul căruia am ajuns la emisiunea ROMÂNIA; TE IUBESC!, care mi-a lansat brandul în lume și datorită comenzilor survenite apoi am reușit să strâng bani cât să-mi închiriez un spațiu căruia i-am dat titlul sugestiv: Dragoste Gallery. Unde pot să-mi expun acum liniștit arta fără a mai depinde de nimeni.

Prima Noapte De Dragoste

INSTALATIE


Tip eveniment
EXCLUSIV la NAG
Perioada Expozitie
02.10.2020 - 04.10.2020
Artist(i):
Galerist(i):

Bună,
Mă numesc Pintea Dan-Raul și mi-am început cariera de artist în 26 mai 2007 când am expus pentru prima oară într-o galerie din București la prima ediție Noaptea Albă A Galeriilor. 
https://noapteagaleriilor.ro/timeline/timeline.html
Expoziția a avut loc la Galeria Hag (acum Ivan Gallery) și s-a numit Habitat, o reproducere a camerei de lucru cu desene pe perete din Cluj, unde stăteam în chirie. Ciudat, acum că mă gândesc, Dragoste Gallery seamănă cu galeria din București la dimensiuni. Parcă reiau un ciclu. Mai ales că tot așa era la început de drum.
Nu mai știu cum am ajuns acolo dar țin minte cum am plecat. Luându-mi rămas bun de la Suzana, organizatorul Nag, cu promisiunea că-i trimit biletele de tren prin poștă pentru decontare când ajung în Cluj.
Au trecut 13 ani de atunci și 5 ani de când Suzana mi-a încredințat Programul Nag Național să-l dezvolt și la Sibiu, în ciuda lipsei galeriilor. Ca și artist am atras atenția Primăriei asupra acestui fapt expunând pe holul Primăriei, în fața Muzeului Brukenthal sau în mașina mea proprie transformată în Galerie Mobilă.
Anul acesta, însă, voi expune pentru prima oară ca și galerist la Dragoste Gallery, prima galerie de artă particulară din Sibiu, pe care am deschis-o pe 14 februarie, de Ziua Îndrăgostiților, dar apoi în martie a venit Pandemia și am fost nevoit s-o țin închisă până acum. Așadar sunt mai multe motive pentru care să încep titlul cu "prima". Și cum NAG ține 3 nopți, în a doua noapte eventul se va numi "A Doua Noapte De Dragoste" iar în a treia "Ultima Noapte De Dragoste". Ca în romanul "Ultima Noapte De Dragoste, Întâia Noapte de Război".
Războiul pe care l-am dus toți acești ani până am reușit să îmi deschid galeria. Deci într-un fel "Ultima Noapte de Război, Prima Noapte de Dragoste"